Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | προσφυγή στο ΣτΕ για αλλαγή χάραξης τμήματος του νέου ΒΟΑΚ – αρνητική η Αντιπεριφέρεια

Να αλλάξει η χάραξη στον ΒΟΑΚ και να μετατοπιστεί πιο νότια ζητούν οι κάτοικοι της τοπικής Κοινότητος Φυλακής και Δραμιών του δήμου Αποκορώνου.

Επί της ουσίας είναι μια από τις αρκετές περιοχές στην Κρήτη που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και έχουν τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα (περνάει ο δρόμος μέσα από τα χωριά τους), ενόψει της έναρξης του μεγάλου έργου για την Κρήτη.

Μάλιστα, στο αίτημά τους τονίζουν ότι η αλλαγή χάραξης θα έχει μικρότερες συνέπειες για το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Φυλακής και Δραμιων Ιωάννης Ντουροπολάκης απέστειλε, προ ημερών, έγγραφο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αποκορώνου ζητώντας να γίνει προσφυγή στο ΣΤΕ για ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου για τον ΒΟΑΚ τμήμα Βρύσες Ατσιπόπουλο.

Μιλώντας ο ίδιος στο Flashnews.gr τόνισε ότι από την πλευρά της αντιπεριφέρειας Χανίων και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογέρη έλαβε αρνητική διάθεση και απάντηση σε σχέση με το αίτημα της κοινότητάς τους. Ουσιαστικά ο κύριος Καλογερής έδειξε κατανόηση στα αιτήματά τους αλλά αρνητική διάθεση σε μια έμπρακτη κίνηση να τους στηρίξει και να έρθει σε δικαστική αντιπαράθεση με τις ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις στο ΣτΕ.

Το γεγονός αυτό φυσικά έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ανέφερε στο Flashnews.gr ότι ο δήμος Αποκορώνου θα καταθέσει μέσω του νομικού του συμβούλου, ένσταση στο ΣτΕ, για αλλαγή της χάραξης.

Ενδεχομένως, εντός του μηνός να υπάρξουν εξελίξεις.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr