Χανιά | παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ – τα αιτήματα των κτηνοτρόφων

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 12:00, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιτήματα προς όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των προϊόντων τους.

Aναλυτικά σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: 

Η κυβέρνηση μας είχε δώσει υποσχέσεις ότι θα ενισχυθούν από το ποιοτικό παρακράτημα όχι μόνο οι παραγωγοί γάλατος αλλά και οι παραγωγοί κρέατος. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν ανακόλουθοι, όχι μόνο δεν θα ενισχυθούν οι κρεατοπαραγωγοί αλλά θα μείνουν και φέτος εκτός ενίσχυσης και 3.000 γαλακτοπαραγωγοί.

Μας κόβουν και μας αφήνουν έξω από τις ενισχύσεις την στιγμή που τα προϊόντα μας μένουν απούλητα ή πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Ακόμα και αυτά που καταφέραμε να πουλήσουμε έχουν μείνει απλήρωτα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κρέας των περασμένων Χριστουγέννων πράγμα που διαψεύδει και το παραμύθι περί υποχρεωτικής εξόφλησης των αγροτικών τιμολογίων σε διάστημα δύο μηνών. Εμείς όμως από την άλλη πρέπει να έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τις ζωοτροφές που οι τιμές τους έχουν ανέβει στα ύψη ανεβάζοντας και άλλο το ήδη υψηλό κόστος παραγωγής.

Συντονίζουμε την δράση μας με τους συναδέλφους από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Ρεθύμνου οι οποίοι διοργανώνουν αντίστοιχη κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την ίδια μέρα.

Απαιτούμε:

  • Να ενισχυθούν από το ποιοτικό παρακράτημα όλοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουνεισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.
  • Άμεση πληρωμή στην παράδοση.
  • Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.
Μοιραστείτε την είδηση