Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Χανιά – κύκλωμα εμπορίας βρεφών | ζευγάρια από το εξωτερικό διεκδικούν νεογνά με εξετάσεις DNA

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις για την δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, προκειμένου να μάθουν, αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών. Αυτά τα ζευγάρια ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά. Σε αυτή την φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν τέσσερα νεογέννητα, που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής. Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο, αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr