Αποκλεισμός εισόδου οχημάτων στο Ελαφονήσι | δημιουργία ιδιωτικών χώρων στάθμευσης

Τον αποκλεισμό των οχημάτων από την προστατευόμενη περιοχή του Ελαφονησίου, αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης.

«Το σύνολο των συμμετεχόντων συμφώνησε για την ανάγκη άμεσης προστασίας της περιοχής του Ελαφονησιού και αποφασίστηκε από κοινού, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την παρεμπόδιση της εισόδου οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής. Η πρόσβαση σε αυτήν απαγορεύεται σύμφωνα με το ν. 3937 (άρθρο 13 παράγραφος 4) όπως απορρέει από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43 (άρθρο 1)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, Δρ Πέτρος Λυμπεράκης.

«Για τον σκοπό αυτό διενεργήθηκε στις 29/11/2021 επιτόπια αυτοψία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης και των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου. Επιθεωρήθηκε ο χώρος και αποφασίστηκαν οι σχετικές λεπτομέρειες. Από πλευράς των δύο Δήμων αποφασίστηκε να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα προς έγκριση στα Δημοτικά τους Συμβούλια», σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Ο Φορέας Διαχείρισης καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες που διαθέτουν τεμάχια γης, χαρακτηρισμένα ή που να εμφανίζονται στον αναρτημένο δασικό χάρτη ως μη δασικά, να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για δημιουργία χώρων στάθμευσης, δεδομένου ότι κατά την τουριστική περίοδο του έτους 2022 θα προκύψει σχετική ανάγκη ως αποτέλεσμα της παρεμπόδισης εισόδου τροχοφόρων οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής. Τόσο από πλευράς του Φορέα Διαχείρισης, όσο και από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι σχετικές αδειοδοτήσεις να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στο πλαίσιο του νόμου».

Μοιραστείτε την είδηση