Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Απεργούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και στα Χανιά | συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε απεργία προχωρούν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) σε όλη την χώρα.

O Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίησή του «διότι ο κλάδος τείνει προς αφανισμό με την επιβολή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου».

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ, στα Χανιά θα γίνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τρίτης, έξω από τη Νομαρχία Χανίων (πλατεία Δικαστηρίων) όπου θα δοθεί υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για τα θέματα του κλάδου.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ:

«Αγαπητοί γονείς,

Συνοδοιπόροι και οι δυο στην ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας μέσω του προγράμματος θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος μας

1. Είναι αδύνατον να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που δεν σέβεται Παιδιά, Παιδαγωγούς και Δομές, δηλώνοντας έμπρακτα απλώς εμείς Επιμονή και Υπομονή.

2. Είναι αδύνατον να μην σέβεται η πολιτεία το λειτούργημα που επιτελούμε εδώ και 50 χρόνια οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και να θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”. Επιμελητές χωρίς εξειδίκευση, χωρίς πιστοποιήσεις ,χωρίς έλεγχο, χωρίς κτιριολογικές προδιαγραφές φιλοξενίας των παιδιών.

3. Διεκδικούμε πίσω τα προνήπια και τα νήπια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επιλέξαμε τον ρόλο του παιδαγωγού, όταν αποφασίσαμε πριν από χρόνια να ακολουθήσουμε τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ιδιωτικής αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών. Έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια, αμφισβητήσεις, δαιμονοποιήσεις και κυνήγι μαγισσών σε ορισμένες περιπτώσεις. Και όλα αυτά διότι θελήσαμε να είμαστε ρομαντικοί και ελεύθεροι, δίχως παιδαγωγικές αγκυλώσεις, πάντοτε δίπλα στα παιδιά μας.
Αυτόν τον ρόλο προσπάθησαν και προσπαθούν να τον αφανίσουν.

Σε αυτόν το δρόμο η Ελληνική κοινωνία, οι οικογένειες, όλοι εσείς με τη διαχρονική επιλογή σας και την εμπιστοσύνη σας αποδείξατε ότι υπηρετούμε τα παιδαγωγικά ιδεώδη σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τη φιλοσοφία μας. Ήσασταν, είστε και θα είστε πάντοτε δίπλα μας, σε αυτή την βαθιά ανθρώπινη οικογενειακή σχέση, με έναν μοναδικό τρόπο που μόνον ένας ευγνώμονας γονέας μπορεί να δείξει! Σε τέτοιου είδους σχέσεις η αγάπη δεν περιγράφεται με λόγια …. βιώνεται με συναισθήματα …. ζωγραφίζεται με πρωινά χαμόγελα, σφιχτές αγκαλιές και γλυκές ματιές. Όλα εκείνα που απλόχερα μας προσφέρετε καθημερινά.

ΟΜΩΣ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την επιβίωσή μας, πρέπει να μας βοηθήσετε.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ
• Ζητάμε να γίνετε συμμέτοχοι στην άμεση επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, με τον λόγο σας.
• Ζητάμε να κατανοήσετε το πρόβλημά μας που σίγουρα πολύ σύντομα, εάν δεν λυθεί, θα μας απασχολήσει όλους.
• Ζητάμε την στήριξή σας και την συμμετοχή σας με αυτόν τον ήπιο και δημοκρατικό τρόπο.
• Ζητάμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας να την εκφράσετε με λόγια.
• Ζητάμε να ενώσετε τον λόγο και τη φωνή σας με την αγωνία μας για επιβίωση.
• Ζητάμε την κατανόηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, όχι μόνο από τους γονείς των φιλοξενουμένων παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και από τους ιδιώτες γονείς για μια ημέρα απεργία και συμμετοχή στην κινητοποίησή μας την Τρίτη 28/11/23, διότι ο κλάδος τείνει προς αφανισμό με την επιβολή του προγράμματος «νταντάδες της Γειτονιάς και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σας θέλουμε όλους μαζί μας!!!»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr