Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση σ’ όλο το Νομό Χανίων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η απόφαση αφορά «την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση, σε περιαστικά ή μη δάση, σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) για τις ημέρες εκείνες που ο «χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω».

Ιδιαίτερα απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω περιοχές του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς:

  1. Φαράγγι της Σαμαριάς
  2. Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
  3. Φαράγγι Ίμπρου

Της απαγόρευσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Υπενθυμίζεται επίσης η απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς και το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καλεί τους Δήμους τους οποίους αφορά η παρούσα απόφαση, για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ από την υπογραφή της και για όλη την διάρκεια της αντιπυρική περιόδου 2019, ήτοι έως 31 Οκτωβρίου 2019 ή ως την ημερομηνία τυχούσας παράτασης της (6) σχετικής.»

Μοιραστείτε την είδηση