ΑΟ Κισάμου στηρίζει Αμφιλόχιο

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθήσαμε την αναίτια και απρόκλητη υβριστική επίθεση προς το πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κισάμου&Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιου, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης από υψηλόβαθμο δημόσιο λειτουργό. Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια την οργή και την αγανάκτησή μας και να καταδικάσουμε απερίφραστα τους αήθεις προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τον Σεβασμιώτατο.

Είναι σαφές ότι ο Σεβασμιώτατος  δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης και ο ίδιος με την δήλωσή του έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις, ωστόσο είναι ηθικό χρέος μας να τοποθετηθούμε δημόσια σχετικά με το ζήτημα. Δυστυχώς διανύουμε μία εποχή στην οποία κυριαρχεί η παθητικοποίηση ενώ η πνευματικότητα ισοδυναμεί με αποχή από τα δημόσια ζητήματα. Τι είναι άραγε η πνευματικότητα και τι θέλουμε ως κοινωνία από τους πνευματικούς ταγούς, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου&Σελίνου;

Να μένουν απαθείς και να μην τοποθετούνται για τα σημαντικά προβλήματα του τόπου ή να έχουν την παρρησία να εκφράζουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους; Η απάντηση ήδη έχει δοθεί από τον Πλάτωνα: οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να ενεργοποιούνται στα δημόσια ζητήματα. Ο τόπος έχει ανάγκη από πνευματικούς ανθρώπους που δεν κρύβονται πίσω από την πνευματικότητα τους ούτε φοβούνται πιθανές συκοφαντίες και λασπολογίες αλλά έχουν ενεργό ρόλο, κάτι που ο Σεβασμιώτατος έχει αποδείξει έμπρακτα τόσο με το σπουδαίο κοινωνικό του έργο όσο και με τον δημόσιο λόγο του.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων, που μόνο σκοπό έχουν την σπίλωση προσωπικοτήτων και την συκοφάντηση, στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πρόσφατες ύβρεις στο πρόσωπο του Σεβασμιώτατου, ενός προσώπου που χαίρει της εκτίμησης όλων μας για την προσφορά και το έργο του, επιβεβαιώνει το παραπάνω γεγονός. Ο Σεβασμιώτατος αποτελεί άξιος συνεχιστής του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη και διαθέτει υψηλό ηθικό ανάστημα, ώστε τέτοιες λασπολογίες σε βάρος του να μην μπορούν να τον πλήξουν. Στις δύσκολες μέρες που βιώνει ο τόπος μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες είναι αδήριτη η ανάγκη για ομόνοια και αλληλεγγύη, καθώς και για προστασία των θεσμών και των προσώπων που συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών προβλημάτων.

Μοιραστείτε την είδηση