Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της Παλιάς Πόλης Χανίων | πλακόστρωτο στην οδό Σήφακα

Εργασίες ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Παλιάς Πόλης Χανίων, με την αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτικού και τη συμπλήρωση νέου πλακόστρωτου στο σύνολο της οδού Σήφακα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η υπογραφή της σύμβασης τον ανάδοχο εργολάβο, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία της Αντιδημάρχου, Ελένης Ζερβουδάκη,ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό σύμβασης, 192.446 ευρώ (με Φ.Π.Α.), και η χρηματοδότησή του προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου, καθώς και από το Πράσινο Ταμείο.

Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων χώρων, που θασυνοδεύονται με τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό και δημοτικό φωτισμό. Μάλιστα προβλέπεται διαμόρφωση του παλαιού οδοστρώματος με πλακόστρωση και προσαρμογή στα ήδη διαμορφωμένα πεζοδρόμια, σε ένα επίπεδο στάθμης.

Παράλληλα, στο έργο περιλαμβάνεται σχεδιασμός και υλοποίηση μέτρων για την επίτευξη προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, καθώς και πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςαναφέρει: «Η υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή της Παλιάς Πόλης με τη συγκεκριμένη προτεινόμενη παρέμβαση έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες διαμόρφωσης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Με την υλοποίηση του έργου θα παραδοθεί άλλο ένα τμήμα της ΠαλιάςΠόλης, στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων, αισθητικά και ομοιόμορφα αναβαθμισμένο,σχεδιασμένογια την ασφαλή καιανεμπόδιστη κίνησή τους».

Επισημαίνεται ότι η περιοχή παρέμβασης αφορά σε ένα από τα σημαντικά τουριστικά, εμπορικά αλλά και ιστορικά σημεία της Παλιάς Πόλης, η οποία αποτελεί άξονα κίνησης τόσο πεζών όσο και οχημάτων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Μοιραστείτε την είδηση