Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Αλεξίσφαιρη επιστολή | «κόβει» τα γιλέκα από την ΕΛΑΣ το Υπουργείο

Επιστολή παραπόνων για τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει για χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων στο προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας, απέστειλε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη, στον Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο, Ανδρέα Δασκαλάκη, στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  Κρήτης Υποστράτηγο, Αντώνιο Ρουτζάκη, στον Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχο, Γεώργιο Λυμπινάκη, στην Π.Ο.ΑΣ.Υ και σε υπηρεσίες μέλη της Ε.Α.

Αναλυτικά η επιστολή

ΘΕΜΑ:  «Χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων».

    Eπιχείρησης «Χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων» από το Ελληνικό Κράτος…γιοκ…

Κύριε Υπουργέ, προεκλογικά γίναμε μάρτυρες και αποδέκτες δεσμεύσεων περί άμεσης χορήγησης αλεξίσφαιρων γιλέκων σε ΟΛΟ το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επτά μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει η ίδια σε όλη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Κρήτη.

     Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της κατάστασης, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων. Μία υπηρεσία που ιδρύθηκε «στο πόδι» το 2017 στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης τότε αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. Ξεκίνησε βιαστικά η λειτουργία της με «σαράβαλα» περιπολικά της καταργηθείσας Υπηρεσίας του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου, των οποίων η χρήση, μόνο τα ιδιωτικά συνεργεία της πόλης μας, κάνει πλουσιότερα!

  Οι συνάδελφοι που μετατέθηκαν εκεί, όλοι από τη Δ.Α. Χανίων, χωρίς να εφαρμοστεί το Π.Δ. 100/2003 περί εκτάκτων μεταθέσεων από άλλες Δ.Α Χώρας σε νεοσύστατη Υπηρεσία, δεν παρέλαβαν δημόσια υλικά πέραν οπλισμού.

     Δηλαδή αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Χανίων εκτελούν Υπηρεσία στο μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, περιπολώντας είτε στο κέντρο των Χανίων είτε σε περιαστικές πεδινές και ορεινές περιοχές των Χανίων μη φέροντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Γεγονός ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τον Έλληνα Αστυνομικό εν έτει 2020. Δεν γίνεται πλέον οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας, όπως και άλλων Υπηρεσιών, να αγοράζουν όλα τους τα ατομικά εφόδια από τον πενιχρό τους μισθό και να δουλεύουν πάντα με αυταπάρνηση, υπηρετώντας τον όρκο τους και το επίσημο Κράτος να είναι απών…

    Η ίδια εικόνα υπάρχει σαφώς και στις περισσότερες Υπηρεσίες της Δ.Α. Χανίων των οποίων τα ληγμένα αλεξίσφαιρα, πέραν ακόμα και της δεκαετίας, «κοσμούν» τις υπηρεσιακές ντουλάπες των Αστυνομικών Καταστημάτων, κάτι σαν μουσειακά εκθέματα…

    Έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές το εν λόγω μείζων θέμα για τους συναδέλφους μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και δεν ανεχόμαστε τον οποιοδήποτε μελλοντικό τραυματισμό συναδέλφου μας ελλείψει αλεξίσφαιρου γιλέκου. Αν προκύψει τραυματισμός ο καθένας από τη Διοίκηση θα αναλάβει τις ευθύνες του…

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ, Ξανθουδάκης Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας, Στέλιος Σεληνιωτάκης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr