Περιφέρεια Κρήτης | σύσκεψη για παρεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές

Σύσκεψη εργασίας για τις μελέτες που αφορούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που καταγράφονται στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε χθες, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, παρουσίασε τις προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή για τις αποκαταστάσεις μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνο Αναστασάκη και τον Γ.Γ. του Δήμου Μιχάλη Καρακατσάνη,περιγράφοντας τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου Μιχάλης Ψαρουδάκης.  

«Είμαστε σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση και τον ΟΑΚ, ώστε να προετοιμάσουμε τις μελέτες και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των καταστροφών. Χρειάζεται η βοήθεια από πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων που μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως τώρα το ζητούμενο είναι οι αποκαταστάσεις.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της Περιφέρειας υπογράμμισε πως προωθούνται πενήντα μελέτες για την οριοθέτηση μικρών και μεγάλων χειμάρρων και ρεμάτων στην Κρήτη και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις 18 Σεπτεμβρίου που έχει την αρμοδιότητα η Περιφέρεια, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν σε 2,5 χρόνια περίπου και να προχωρήσουν στη συνέχεια οι χρηματοδοτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν το νησί από τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μοιραστείτε την είδηση