7 εκ. ευρώ για την επισιτιστική συνδρομή | Περιφέρεια Κρήτης

Στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την επισιτιστική συνδρομή, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρο Βαμβακά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής για την περίοδο 2018-2020.

Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται στα 7.146.500 ευρώ και περιλαμβάνει τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους καθώς και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βαμβακά :«Είναι η πρώτη ετήσια συνέλευση για την υλοποίηση του έργου που επιτελεί το ταμείο βοήθειας για τους απόρους. Κάνουμε εξειδίκευση του προγράμματος κατά το τρέχον έτος με προμήθειες τροφίμων κι όσα μέτρα προβλέπονται από το πρόγραμμα».

Να αναφερθεί ότι στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των 26 Δήμων της Κρήτης που μετέχουν στη σύμπραξη, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμεΑ, της Εκκλησίας, τριτέκνων, εκπρόσωποι του ΕΛΜΕΠΑ, του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, η οποία θα υλοποιήσει το το τμήμα του έργου για τις νομικές συμβουλές και τον οικονομικό προγραμματισμό.

Μοιραστείτε την είδηση