Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

29 κρούσματα στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά | διατάχθηκε ΕΔΕ

Έντονη ανησυχία αλλά και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκάλεσε ο εντοπισμός 29 κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Α’ Πτέρυγα του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κουκλάκης, ανέφερε ότι το πρόβλημα προέκυψε στην Α’ Πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, τετραπληγικοί ασθενείς, άνθρωποι που πάσχουν από άνοια.

Σε σύνολο 18 εργαζομένων στην πτέρυγα, 10 έχουν βρεθεί θετικοί.

Την ίδια ώρα από τους 65 φιλοξενούμενους, έχουν προσβληθεί από τη νόσο 19 άτομα.

Δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων και μία ακόμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκλάκη η ΕΔΕ διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί πως υπήρξε η διασπορά της νόσου, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο κ. Κουκλάκης διέψευσε καταγγελίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έλλειψη ευαισθησίας των περιστατικών που φιλοξενούνται εντός του ιδρύματος, αλλά και απροσεξία, καθώς, υπάλληλοι του Κέντρου που νοσούν, φέρονται να εργάζονται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας τους σε rapid test, τόνισε, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό που εξακολουθούν να εργάζονται.

Κατερίνα Πολύζου
ertnews

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr