νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Γ

Συντυχάκης | επικοινωνία με Μενδώνη για τις καταστροφές στο Φρούριο Ιτζεδίν

Τηλεφωνική παρέμβαση στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μ. Συντυχάκης, για το γεγονός ότι κατέρρευσε τελείως, πρόσφατα, το διοικητήριο του Ιτζεδίν.

Ο κ. Συντυχάκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Καθώς, μάλιστα, η συντήρηση του μνημείου είναι ανύπαρκτη, ως αποτέλεσμα της χρόνιας αδιαφορίας κεντρικού κράτους και τοπικής-περιφερειακής διοίκησης και της «βολικής» διάχυσης ευθυνών και αρμοδιοτήτων στα επίπεδα της κρατικής διοίκησης, προοιωνίζεται πως αυτό που συνέβη στο διοικητήριο δε θα είναι και το τελευταίο πλήγμα για το μνημείο».

Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι είναι ενημερωμένη για την πρόσφατη καταστροφή και υποσχέθηκε ότι θα έχει την απαιτούμενη επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς για να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για το ιστορικό φρούριο του Ιτζεδίν.

«H κυβέρνηση έχει ευθύνες να αποκατασταθεί άμεσα με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους το ιστορικό φρούριο του Ιτζεδίν, που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο το 1986 και υπάγεται και στις αρμοδιότητες του υπουργείου Πολιτισμού. Να αναδειχθεί ως ιστορικό μνημείο και να δοθεί στην τοπική κοινωνία, για να μπορεί να αξιοποιείται από τον λαό και τη νεολαία για την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου», αναφέρει ο κ. Συντυχάκης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr