νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Γ

Πολάκης | «Άδειο πουκάμισο» όσα εξήγγειλε ο Θεοδωρικάκος για την Κρήτη

Ανακοίνωση με την δική του άποψη, για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα έργα στην Κρήτη, που θα ενταχθούν σε αυτό σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποίησε στο Ηράκλειο την περασμένη Δευτέρα, εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, Παύλος Πολάκης.

Δείτε όσα γράφει:

Κατά την προσφιλή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πρακτική, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Χανίων στη χρηματοδότηση τεσσάρων (4) έργων μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αφού προηγουμένως είχε φροντίσει η κυβέρνηση να «παγώσει» το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τα περιλάμβανε και που τόσο είχε εκτιμηθεί ως αναπτυξιακό εργαλείο από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης, αντιμετώπιση του ζητήματος της αποχέτευσης του Ακρωτηρίου και αξιοποίησης των λυμάτων μέσω επεξεργασίας τους σε νερό, που θα δίνει δυνατότητα άρδευσης πεδινών περιοχών.

Ας ρίξουμε όμως μια προσεκτική ματιά στους παρακάτω πίνακες που περιλαμβάνουν τα έργα αυτά, τις αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησής τους και την εξέλιξή τους μέχρι σήμερα:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει και να εκθέσει τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού όπως φαίνεται και από τους παραπάνω πίνακες από τα τέσσερα (4) έργα της ΔΕΥΑΧ, τα τρία (3) υλοποιούνται ήδη, έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους λογαριασμούς οι ανάδοχοι και μάλιστα έχουν εισπράξει τα αντίστοιχα τιμήματα. Στο μόνο έργο που δεν έχει κατατεθεί κάποιος λογαριασμός είναι το έργο «ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ – ΔΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – Περιοχή Χωραφακια-Σταυρός», ενώ στο έργο Αναβάθμισης του Βιολογικού της ΔΕΥΑΒΑ έχει ήδη αναδειχτεί Ανάδοχος εταιρεία. 

Το «άδειο τσουβάλι» έργων που κόμισε ο υπουργός Εσωτερικών στα Χανιά μπορεί να μην πείθει τελικά πολλούς συμπολίτες μας, όμως ίσως κρίθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση να προηγηθεί των διακοπών του Πρωθυπουργού στον τόπο μας !

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr