νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Γ

Πικραμύγδαλο στο δροσερό κοκτέιλ | Κ. Μητσοτάκης

Χωρίς αμφιβολία το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένας προσωπικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο «Κούλης» των εχθρών και των φίλων της Ν.Δ., παρά τις αμφισβητήσεις και τα προσκόμματα, κατάφερε την τελευταία διετία – ιδιαίτερα – να «φτιάξει» το προστατευτικό του περίβλημα, φτάνοντας έτσι στην πρώτη του μεγάλη εκλογική νίκη και τα σκαλιά του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έστησε δηλαδή, γύρω του μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι τον βοήθησαν κυρίως επικοινωνιακά, να νικήσει τους «δαίμονες» των δικών του λαθών και το ανελέητο κυνηγητό όσων τον αμφισβητούσαν έντονα ακόμη κι από τα γραφεία της Οδού Πειραιώς.

Μοναδικό αγκάθι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι κι ο 4ος πρωθυπουργός με καταγωγή από τα Χανιά, το ακατάρριπτο προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα των κεντροαριστερών δυνάμεων στην Κρήτη και τα Χανιά. Ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς να συνδυάσει τη διαφαινόμενη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. με προβάδισμα της παράταξης και στη γενέτειρα του, αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι όμως, που ουδόλως μειώνει τον προσωπικό του θρίαμβο.

Τώρα καλείται να κυβερνήσει – και – με γνώμονα τα «δικά μας» τοπικά, Κρητικά, Χανιώτικα, Κισαμίτικα συμφέροντα.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr