Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

Πανακότα με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού | συνταγή

Πανακότα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για βελούδινη υφή και δροσερή γεύση που ταιριάζει απόλυτα με γλυκό του κουταλιού.

Υλικά

  • 500 γρμ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρμ.. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 βανίλιες ή 1 μπαστουνάκι
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα ή όποιο άλλο γλυκό αρέσει σε εσάς

Εκτέλεση

  • Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
  • Σε ένα µπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα γάλακτος.
  • Με σύρµα τα ανακατεύουµε να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνουµε το μείγμα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µείγµα γιαουρτιού και κρέµας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να ομογενοποιηθεί.
  • Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr