Γωνιά των ζώωννέαπρωτοσέλιδο Γ

«Παλεύουμε ενάντια στους δολοφόνους αθώων ψυχών»

Με σχετική ανάρτηση στα social media ενημερώνει η φιλοζωική ομάδα στην Κίσαμο τους κατοίκους για τις εξελίξεις των τελευταίων δυσάρεστων γεγονότων που διαδραματίζονται στον τόπο μας.

«Μετά από τη χτεσινή μας συγκέντρωση στο Α.Τ. Κισάμου έγινε το ξεκίνημα για την εύρεση στο πρόβλημα κακοποίησης ζώων αλλά και του κινδύνου να τραυματιστεί σοβαρά κάποιο μικρό παιδί, μιας και βρέθηκαν φόλες ακόμα και ένα μέτρο δίπλα από την παιδική χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τους αξιωματικούς του τμήματος ήταν πολύ ελπιδοφόρα.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και μας αφορά όλους. Υπήρχε ακόμα ένα άθικτο κομμάτι φόλας που παραδώσαμε στα χέρια του νόμου κι εκείνοι θα δράσουν όπως ξέρουν καλύτερα. Θα σταλθεί για τοξικολογική εξέταση και αποτυπώματα, αν και μας ανέφεραν ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν αποτυπώματα σε ένα κομμάτι κρέατος. Όπως και να έχει, ό,τι ευρήματα και να έχουμε θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά.

Ήδη σήμερα, 22 Ιουλίου θα φέρουν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να ελέγξει/ καθαρίσει την περιοχή από τυχόν άλλες φόλες. Η πανελλήνια φιλοζωική ομοσπονδία η οποία είναι ήδη ενημερωμένη θα μιλήσει με τους αρμόδιους της ΕΛΑΣ για να υλοποιηθεί σύντομα σχετική ενημέρωση για τη διαχείριση και ασφάλεια των ζώων, το νομοθετικό πλαίσιο και τις κυρώσεις προς τους πολίτες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ανοίχτηκε φάκελος δικογραφίας για τα τελευταία συμβάντα στην Κίσαμο. Αυτό είναι μόνο μια αρχή».

Μοιραστείτε την είδηση

Νικολέττα Βογιατζάκη

Παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - MSc στην Ειδική Αγωγή