Μέτρα στήριξης της βουβαλοτροφίας προωθεί η κυβέρνηση

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της βουβαλοτροφίας, η οποία επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού, προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους του κλάδου.

«Η βουβαλοτροφία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και περιλαμβάνεται στους τομείς του αγροδιατροφικού τομέα, που πρόκειται να στηριχθούν», είπε σχετικά η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε

: «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, κανείς αγρότης, κτηνοτρόφος και αλιέας που έχει πληγεί -αποδεδειγμένα- από την κρίση του κορονοϊού, να μην μείνει χωρίς τη στήριξη του κράτους».

Το τελευταίο δίμηνο η ζήτηση για το βουβαλίσιο κρέας έχει υποχωρήσει, εξαιτίας του «λουκέτου» που μπήκε στην εστίαση και τον τουρισμό, τόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία όσο και της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης στην αγορά ντελικατέσεν τροφίμων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σφαγές το πρώτο τετράμηνο του 2020 ανήλθαν σε μόλις 121 ζώα έναντι 538 το 2019 (σύνολο έτους) και 738 το 2018 (σύνολο έτους).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, Τρύφων Γιαντσίδης, ο καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, ο ζωοτέχνης του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, Δημήτρης Πατούσης και ο γεωπόνος-ζωοτέχνης του Κέντρου Ζωϊκών Γενετικών Πόρων, Δημήτρης Ρουστέμης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε την είδηση