νέαΟικογένειαπρωτοσέλιδο Γ

Μεγαλύτερη άδεια για τα Χριστούγεννα | δικαιούχοι εκπαιδευτικοί

Περισσότερες μέρες αδειών σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας με απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων είναι δυνατή η αποχώρηση των εκπαιδευτικών, ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων, από τη σχολική μονάδα πριν από τις 23 Δεκεμβρίου, αλλά όχι νωρίτερα από τις 21 Δεκεμβρίου, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Προϋποθέσεις για την κατοχύρωση της άδειας:

• Η μετάβαση από τη σχολική μονάδα που υπηρετούν, στον τόπο κατοικίας τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

• Θα αναπληρωθούν στο σύνολό τους οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν. Για τον τρόπο αναπλήρωσης θα αποφασίσει ο Σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας και θα ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εφαρμογής της ανωτέρω διευκόλυνσης εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στον/στην Διευθυντή/ρια της σχολικής μονάδας που υπηρετούν.


Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή