Καρέτα- Καρέτα στα καταπράσινα νερά του Μπάλου | video

Μοναδικής ομορφιάς εικόνες στα κρυστάλλινα νερά του Μπάλου κατέγραψε με τον υποβρύχιο φακό του ο Κισαμίτης Θεοδόσης Μαρεντάκης.

Μια χελώνα να γλιστρά μαεστρικά στο βυθό, με αρμονία σε κάθε της κίνηση παρά το μεγάλο μέγεθος.

Η λήψη του video διάρκειας 35 δευτερολέπτων έγινε σε μικρό βάθος και ο κ. Μαρεντάκης, εκστασιασμένος, μιλά για σπάνια και αλησμόνητη εμπειρία. Ταυτόχρονα, θυμίζει την αναγκαιότητα για σεβασμό στο ταλαιπωρημένο είδος θαλάσσιας χελώνας και το ρόλο της ανθρώπινης παρέμβασης:

«Οι αλόγιστες ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή του Μπάλου όπως και άλλων παραλιών, διώχνουν τις χελώνες από την κατοικία τους και εμποδίζουν την αναπαραγωγή τους. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τους χώρους εκείνους που είναι απαραίτητοι για την διαβίωση του ελάχιστου αριθμού χελωνών (καρέτα – καρέτα) που έως σήμερα κατάφερε να επιβιώσει από την ανθρώπινη παρέμβαση», υπογραμμίζει ο κ. Μαρεντάκης στο biskotto.gr

«Ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε πλησιάσω , και με δέχτηκες για λίγο στον κόσμο σου , φτάνοντας δεν ήξερα τι να πω «γεια σου ή συγγνώμη»….., θα σε θυμάμαι , θα θυμάμαι το σημάδι σου. Χάρηκα χελώνα!», αναφέρει με ευαισθησία σε ανάρτησή του στα social ο Θεοδόσης Μαρεντάκης.

Μοιραστείτε την είδηση