Υψηλής κρισιμότητας σύσκεψη για τα κρούσματα στα Χανιά | πιέζεται το ΕΣΥ

Στην συνάντηση προσήλθε για να ενημερώσει τον δήμαρχο Χανίων και τον αντιπεριφερειάρχη, ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος. «Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθημερινά και αναλύουμε τα νέα δεδομένα. Έχουμε παρατηρήσει αυξητική τάση στην επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης καθώς και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αυτό κυρίως αφορά μη εμβολιασμένους πολίτες και έτσι επιμένουμε στην παράκληση προς τους συμπολίτες μας να συνεχιστεί ο εμβολιασμός ώστε να αποκτήσουμε το συντομότερο την «ασπίδα» που θελουμε για τον ιό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσιόπουλος.

Σε ερώτηση του biskotto.gr για τις αντοχές του ΕΣΥ και τα όρια που θέτει η πολιτική ηγεσία στην υγεία απαντά: «Το έθνικό σύστημα υγείας ναι μεν έχει προετοιμαστεί, όμως πάντα υπάρχουν και όρια. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα μονοθεματικό ΕΣΥ μόνο για ασθενείς COVID. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι εισαγωγές για νοσηλεία στα νοσοκομεία».

Ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, ζήτησε να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί, ενώ  έκρινε πως είναι σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Κρήτης για να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα της νόσου.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας στο νησί, προσθέτοντας ότι οι γιατροί στην Κρήτη έχουν εμβολιαστεί κατά 95%, ενώ τα ποσοστά ανεβαίνουν και στο υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

«Πάνω από 35.000 εμβολιασμούς μετρά το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Χανίων», επεσήμανε ο διοικητής, Γιώργος Μπέας, ο οποίος γνωστοποίησε και τον θάνατο μίας ηλικιωμένης, η οποία ήταν ανεμβολίαστη.

Στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής τόνισε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και να βοηθήσουν ώστε να μην έρθει στα όριά του το σύστημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δημήτρης Αγαπίου – Ιωάννης Κωτσιόπουλος – Νίκος Παπαευσταθίου
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας – Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Γιώργος Μπέας – Διοικητής ΓΝΧ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Λένα Μπορμππουδάκη – Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Μοιραστείτε την είδηση