νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Β

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιάννης Λαγός | «δεν μετανιώνω για τίποτα»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Γιάννη Λαγού, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να παραστεί στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανακοινωθούν σήμερα οι αποφάσεις σχετικά με τα ελαφρυντικά που έχουν ζητηθεί.

Φεύγοντας από το σπίτι του ο ευρωβουλευτής και καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» είπε στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει η ΕΡΤ: «Δεν μετανιώνω για τίποτα».

Είπε επίσης ότι δεν γύρισε επειδή έχει ασυλία, ενώ ανέφερε πως έχει συστήσει ομάδα νομικών στην Ευρώπη προκειμένου να εξετάσει την απόφαση.

Ο Γιάννης Λαγός μέσα από το Twitter είχε προαναγγείλει την παρουσία του στο Εφετείο από την περασμένη Παρασκευή με σειρά αναρτήσεων, αποκαλώντας τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «ανθρωπάκια» και καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο στις 9 το πρωί.

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της απαγόρευσε την αναγγελθείσα συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες, επικαλούμενη το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικείμενου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις του νομού περί συναθροίσεων.

Γύρω από το Εφετείο έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έξω από το κτήριο υπάρχουν 300 άνδρες και 8 κλούβες της αστυνομίας.

Ο Γιάννης Λαγός έχει πλέον τον «τίτλο» του πρώτου ευρωβουλευτή στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεσμού που κρίνεται ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο χαίρει ασυλίας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr