νέαπρωτοσέλιδο ΒΤουρισμός

Στον εσωτερικό τουρισμό ποντάρει φέτος η Ιταλία

Και στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, η αγωνία για το μέλλον του τουρισμού είναι τεράστια. Τα μνημεία και αξιοθέατα στα οποία μπορούν να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας θα ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο.

Για το σύνολο του τουριστικού τομέα ο αρμόδιος υπουργός Ντάριο Φραντσεσκίνι δήλωσε ότι μαζί με τους ειδικούς ετοιμάζει τους κανόνες για αυτήν την τόσο ποθητή επανεκκίνηση. Επιβεβαιώνεται ότι θα δοθεί «μπόνους» στις λιγότερο εύπορες οικογένειες ώστε να πάνε έστω και ολιγοήμερες διακοπές στην Ιταλία. Γίνεται αναφορά σε ποσό από 350 μέχρι 500 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, υποχρεωτικά, μέσα στην φετινή χρονιά. Θα εξαρτηθεί, όμως, και από το σύνολο των μελών κάθε οικογένειας.

«Θα γονατίσει ο τομέας του τουρισμού»

Στην Ιταλία, ουσιαστικά, όλοι έχουν καταλάβει ότι φέτος οι ξένοι τουρίστες θα είναι από ελάχιστοι έως και εντελώς απόντες. Κατά συνέπεια ο συγκεκριμένος τομέας ποντάρει όλα μόνον στους ντόπιους επισκέπτες. Ακόμη και για όσους θα επισκεφθούν θερμά λουτρά (τα οποία είναι πολλά και φημισμένα) θεωρείται πιθανή η χρήση μάσκας. Όσο για τις οργανωμένες πλαζ, αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε μελέτη που θεωρεί ότι ανάμεσα στην μια ομπρέλα και στην άλλη, θα πρέπει υποχρεωτικά  να τηρηθεί απόσταση δέκα μέτρων.

Οι τουριστικές ενώσεις προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι ο τομέας θα γονατίσει και ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Πρόκειται, συνολικά,  για το 15% του ΑΕΠ της χώρας. Για τον λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων ζητούν από τον Τζουζέπε Κόντε, επιδοτήσεις, αναβολή ή και κατάργηση των φετινών φόρων και ρεαλιστική εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας.

Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα μπορεί να μπαίνει κανείς σε οργανωμένες παραλίες μόνον με κράτηση, ενώ για τις ελεύθερες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά τους ελέγχους. «Προσέξτε, ξένοι κερδοσκόποι έχουν  εμφανιστεί, με στόχο να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές πολλά  ξενοδοχεία και εστιατόριά μας» δηλώνει, τέλος, ο Βιτόριο Μεσίνα από την τουριστική ένωση Assoturismo.


Πηγή: dw.com

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή