3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (08:00 με 11:00) κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων, την Πέμπτη 18 Ιουνίου και καλεί σε συγκέντρωση (στις 09:00), στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων, στηρίζοντας την κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων.

Η ανακοίνωση:

«Οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού και τη παράλληλη μετακίνηση των πλεοναζόντων παιδιών σε όμορα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε να μοιραστούν σε δύο τμήματα (απαιτούμενος αριθμός είναι τα 30). Τα αυστηρά νέα κατώτατα όρια σε πολλά σχολεία δεν επιτρέπουν να γίνουν δύο τμήματα και οδηγούν στην δημιουργία ενός τμήματος με 25 παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας στηρίζοντας τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της μη εφαρμογής στην πράξη των ρυθμίσεων που προβλέπει το αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.»

Μοιραστείτε την είδηση