νέαπρωτοσέλιδο ΒΥγεία

ΠΟΥ | 120 εκ. τεστ κορωνοϊού για τις φτωχές χώρες

120 εκατομμύρια γρήγορα τεστ κορωνοϊού, θα διατεθούν το επόμενο διάστημα, στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αναφερόμενος στο τεστ ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους εξηγεί: «Τα τεστ αυτά μας δίνουν αξιόπιστα αποτελέσματα μέσα σε 15 με 30 λεπτά αντί για ώρες ή μέρες, ενώ παράλληλα το κόστος τους είναι πολύ χαμηλότερο από τα άλλα τεστ. Στοιχίζουν 5 δολάρια το ένα, δηλαδή κάτι παραπάνω από 4 ευρώ. Και η τιμή τους θα συνεχίσει να μειώνεται. Όσο ταχύτερα γίνεται η διάγνωση του ιού, τόσο ταχύτερα μπορούν να ληφθούν μέτρα, να απομονωθεί ο ασθενής και να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση».

Το μειονέκτημα των γρήγορων τεστ είναι ωστόσο ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα PCR τεστ, τα οποία ανιχνεύουν το γενετικό υλικό του ιού. Από την άλλη πλευρά όμως δεν απαιτούνται μικροβιολογικά εργαστήρια για την εξέταση του δείγματος και έτσι κερδίζεται πολύτιμος χρόνος για την καταπολέμηση της πανδημίας τόσο στις πλούσιες, όσο και στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr