Πολύτεκνη γιατρός σε απόγνωση | η δραματική ιστορία μιας μητέρας επιστήμονα
«Όσοι με γνωρίζετε έστω και λίγο, ξέρετε ότι πρώτα απ’ όλα είμαι γιατρός. Το μεγάλο μου πάθος στη ζωή είναι η χειρουργική παίδων. Πάλεψα χρόνια γι αυτό. Και κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω και παιδιά. Κι έκανα τέσσερα! Νόμιζα ότι αυτό κάτι θα σήμαινε για την Πολιτεία. Λάθος μου. Μήνες προσπαθώ για το αυτονόητο. Να δουλεύω στην πόλη όπου ζουν τα παιδιά μου και όχι 150χλμ μακριά. Αποτέλεσμα μηδέν. Ελπίζω με τη βοήθειά σας κάτι να αλλάξει.
Σας παρακαλώ υπογράψτε.
Δεν είναι τόσο σημαντικός ο σκοπός όσο η σωτηρία των φαλαινών ή η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων.
Είναι απλώς η τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια μιας πολύτεκνης οικογένειας για μια αξιοπρεπή ζωή.
Αν έχετε κάτι αρνητικό να πείτε γι αυτό το αίτημα, Σας παρακαλώ να μην το κάνετε. Πιστέψτε με, τα έχω ακούσει όλα!!».
Το ψήφισμα της Όλγας Δέδε
Είμαι Χειρουργός Παίδων με θέση επιμελήτριας Β’ στο Ηράκλειο Κρήτης. Δέχτηκα αυτή τη θέση πιστεύοντας ότι θα γίνει αμοιβαία μετάθεση με συνάδελφο του νοσοκομείου Χανίων, καθώς στα Χανιά είναι η μόνιμη κατοικία της οικογένειας μου, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Σε αυτά τα χρόνια που δουλεύω με πάθος γιατρεύοντας μικρούς ασθενείς, κατόρθωσα να κάνω τέσσερα παιδιά.
Έχω εξαναγκαστεί για λογούς βιοπορισμού να φύγω δυο φορές στο εξωτερικό, όπως και να πηγαινοέρχομαι στο Ηράκλειο, ακόμα και έγκυος. Τα παιδιά και ο σύζυγός μου έχουν υποφέρει από όλες τις μετακινήσεις και τη διάσπαση της οικογένειας.
Τώρα κάνω σκληρό αγώνα να βρεθώ επιτέλους να δουλεύω κοντά στην οικογένεια μου, ώστε να επιτελώ το λειτούργημά μου σωστά, αλλά και να φροντίζω τα τέσσερα μου παιδιά.
Υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τους πολύτεκνους, αλλά αρνούνται να την εφαρμόσουν στην περίπτωση μου.
Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αγαπώ με πάθος αυτή τη δουλειά, οπότε τα παιδιά μου δεν τα έκανα για να μη δουλεύω, όπως έχω κατηγορηθεί!
Παρακαλώ υπογράψτε αν πιστεύετε ότι:
- Μια μητέρα πρέπει να μπορεί να φροντίζει τα μικρά παιδιά της.
- Μια γιατρός που θα χειρουργήσει ένα βρέφος, πρέπει να φτάνει ξεκούραστη στη δουλειά της και όχι μετά από 2 ώρες οδήγηση σε απαράδεκτες συνθήκες.
- Μια γιατρός δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά το έργο της και να φροντίσει αποτελεσματικά τους ασθενείς αν οδηγάει καθημερινά 150χλμ.
- Μια γιατρός έχει το δικαίωμα να έχει παιδιά και θα πρέπει να στηρίζεται σε αυτήν της την απόφαση.
Παρακαλώ βοηθήστε με μήπως και το “παράλογο” αίτημά μου να δουλεύω στην πόλη όπου ζουν τα παιδιά μου γίνει δεκτό.