Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στις διεκδικήσεις της, αλλά και στα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό.

Η ΠΟΕΕΤ τονίζει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία μας, αυτές τις δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους του κλάδου, από την πρώτη στιγμή, είναι δίπλα τους και, με υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση, προσπαθεί και, ως ένα σημείο το έχει καταφέρει, να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας, μέτρα ανακούφισης μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, που ζούμε.

Πετύχαμε:
– Την επέκταση του ταμείου ανεργίας για δύο μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
– Την εφάπαξ επιδότηση, ύψους 800 ευρώ, έως το τέλος Απριλίου, όσων συναδέλφων, κυρίως στον επισιτισμό, εργάζονταν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή, αλλά και αυτών που απολύθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή αναγκάστηκαν σε παραίτηση, από την 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου. Παράλληλα, γι’ αυτήν την κατηγορία εργαζομένων που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, δικαιούνται και μείωση ενοικίου για δύο μήνες κατά 40%.
– Οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους, μέσω ίντερνετ και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο, ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα.

Ακόμα, έχουμε, όμως, μπροστά μας πολλή δουλειά

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΕΤ διεκδικεί:

«Οι εργαζόμενοι για τους οποίους τελείωσε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφάπαξ το εποχικό επίδομα, να μπουν και αυτοί στη ρύθμιση.

Οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπουν και αυτές στη ρύθμιση».

Μοιραστείτε την είδηση