νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Β

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο» | Θεοδωρικάκος

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους  και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Open, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος καταλήγει με μία φράση που, καθώς έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, μοιάζει με «απειλή»: «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους»

Μειώσεις μισθών

Σε συζήτηση που αναπτύχθηκε για τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος, επανέλαβε ότι δεν έχει τεθεί θέμα για μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου.

Τραπεζοκαθίσματα

Σχετικά με τη ρύθμιση που θα εφαρμοστεί για τα τραπεζοκαθίσματα, τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να ισχύσει έως το τέλος του χρόνου. Σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο  που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες,  ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι  επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες στην οικονομία θα είναι δύσκολοι. «Για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα χρειάζεται συνολικό σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση το υλοποιεί, αλλά χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη. Χρειάζεται και πρακτικό πνεύμα».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr