Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Β

Ντοματοκεφτέδες | καλοκαιρινή συνταγή

Καλοκαιρινός, ιδιαίτερα γευστικός και όχι πολύ συνηθισμένος μεζές οι ντοματοκεφτέδες.

Πριν δύο χρόνια, μια κυρία μεγάλης ηλικίας, μου ειπε: “εγώ τους φτιάχνω με ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι, τίποτα άλλο δε βάζω”

Της είπα ότι θα πειραματιστώ και θα της δώσω αργότερα τη δική μου συνταγή. Πειραματίστηκα λοιπόν και τώρα ήρθε η ώρα να δώσω και σε εσάς την επιτυχημένη, γευστική συνταγή.

Υλικά

  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμενες
  • 2 μεγάλα κρεμμυδια ψιλοκομμένα
  • 6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμενο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Αλεύρι
  • 4 κουταλιές λαδι
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια τυρί της αρεσκείας σας

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας στο τέλος το αλεύρι. Βάζω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει το μίγμα σαν σφιχτή ζύμη.

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνω μίγμα και είτε το ρίχνω σε καυτό λάδι είτε το πλάθω και το βάζω σε προθερμασμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς.

Οι κεφτέδες είναι έτοιμοι όταν έχουν ροδίσει καλά.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr