Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Β

Μους λεμονιού με γιαούρτι | συνταγή

Εύκολη, γρήγορη με χαμηλό κόστος συνταγή για ένα «ελαφρύ» και δροσερό γλυκό. Με ένα πιο ιδιαίτερο «στήσιμο» σε ποτηράκια, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ή 4 συσκευασίες των 250 γραμμαρίων
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια
  • Θρυμματισμένα μπισκότα
  • Καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα για 3-4 λεπτά. Όταν δούμε ότι έχει γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Παίρνουμε ποτηράκια της επιλογής μας και στον πάτο ρίχνουμε 2 κουταλιές από τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ρίχνουμε τη μους και από πάνω μπορούμε να φτιάξουμε ντεκόρ με αποξηραμένο λεμόνι ή μύρτιλο.

Extra tips

Μπορείτε να παραλείψετε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα αν θέλετε.
Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε φιστίκια Αιγίνης, ακόμη και σταγόνες σοκολάτας. Εύκολα σερβίρεται και με ζελέ λεμονιού βάζοντας μ ια στρώση μους και από πάνω το ζελέ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr