νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Β

Μαρκογιαννάκης: «ανάγκη για καλύτερη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Ζήτημα αναβάθμισης του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έθεσε κατά τη συζήτηση για τον εξαμηνιαίο οικονομικό απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά», Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

«Με βασική αιτία τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόστηκε το 2019, ζούμε μια υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του ρόλου των εκλεγμένων συμβούλων. Η συζήτηση για πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι  και ο οικονομικός απολογισμός, δεν είναι όσο αναλυτική και διεξοδική θα άρμοζε, με αποτέλεσμα συχνές αστοχίες και καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Παρ’ όλα αυτά», τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, «έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή της θητείας μας ότι ως παράταξη θα ασκήσουμε εποικοδομητική και παραγωγική κριτική και δεν θα καταφύγουμε στη στείρα αντιπολίτευση. Συνεπείς σε αυτό, δεν αρνηθήκαμε τη θετική μας ψήφο για τον οικονομικό απολογισμό στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να προαγάγουμε το προγραμματιζόμενο έργο της Περιφέρειας Κρήτης. Θέσαμε, όμως, σοβαρά σημεία επιμέρους προβληματισμού και επιφυλάξεων».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις έργων που εγκρίνονται μεν από την Οικονομική Επιτροπή αλλά ακολούθως επανέρχονται 2 και 3 φορές, μετά από αρνητικούς ελέγχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Έκανε λόγο επίσης για απουσία ενημέρωσης των περιφερειακών συμβούλων και για άλλα σημαντικά έργα, όπως στην περίπτωση της προκήρυξης δύο μελετών για τη Βίλα Σβαρτς και τη Βίλα Πολογιώργη στα Χανιά.

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τόπου μας και γι’ αυτό δεν χωράνε χαμηλές προσδοκίες στους στόχους μας. Το γνωρίζουμε και συνεισφέρουμε με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και ουσιαστική κριτική. Είναι απαραίτητη, όμως, και η αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και αυτό είναι ευθύνη της πλειοψηφίας», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην τοποθέτησή του.  

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr