νέαπρωτοσέλιδο ΒΥγεία

Κρήτη | 575.000€ για το Κέντρο Ασθενών με νόσο Alzheimer

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 575.000 ευρώ, για την λειτουργία του «Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για Ηλικιωμένους Ασθενείς με Άνοια Νόσου Alzheimer» στο πρώην ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου που βρίσκεται επί των οδών Μαλικούτη, Δούκος Μποφόρ, Μεραμβέλου και Υγείας στο Ηράκλειο, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη, η Πρόεδρος της εταιρείας «Αλληλεγγύη Ηρακλείου για την νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση» Ιωάννα Κορτσιδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος Άννα Ροβίθη, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Σμυρνάκη και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Γιάννης Λεονταράκης
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαρακτήρισε ως εμβληματικό το έργο για την δημόσια υγεία του νησιού, την λειτουργία του «Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για Ηλικιωμένους Ασθενείς με Άνοια Νόσου Alzheimer».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά την κα. Κορτσιδάκη «που με τη συνεχή συνεργασία, την πίεση της, καταφέραμε σήμερα και υπογράφουμε την σημαντική αυτή σύμβαση που αναβαθμίζει την πρωτοβάθμια υγεία στο Ηράκλειο και ευρύτερα στην Κρήτη. Άλλο ένα σημαντικό κοινωνικό έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα μας με προϋπολογισμό 575 χιλ. ευρώ. Με την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για Ηλικιωμένους Ασθενείς με Άνοια Νόσου Alzheimer, θα ανακουφιστούν σημαντικά οι άνθρωποι που υποφέρουν από την ασθένεια, ενώ παράλληλα θα βοηθηθούν και οι συγγενείς τους, οι συνοδοί τους».

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη, ανέφερε ότι, είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα για την υγεία, «ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Βαμβακά, όλους τους ανθρώπους της Περιφέρειας, διότι η υγεία χρειάζεται συνέργειες. Η αναγκαιότητα του έργου μεγάλη, οι άνθρωποι με άνοια, νόσο Alzheimer είναι μια ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού που αντιμετωπίζει μια πολύ σκληρή ασθένεια, όπως επίσης οι οικογένειες τους, οι φροντιστές τους. Το κέντρο φροντίδας θα λειτουργήσει ανακουφιστικά στους ανθρώπους αυτούς σε ένα χώρο στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου».

Από την πλευρά της η κα. Κορτσιδάκη, χαρακτήρισε το έργο όραμα ζωής που γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια. «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Βαμβακά, και όλους τους συνεργάτες τους για το θετικό αυτό αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα».

Το έργο

Το έργο αφορά την διαρρύθμιση και την επισκευή του πρώην κτιρίου ΠΙΚΠΑ και την μετατροπή του σε Ολοκληρωμένο Κέντρο Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια-νόσο Alzheimer.

Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης επιλύει το πρόβλημα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια νόσου Alzheimer.

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται, το ιατρείο να αποτελείται από χώρους αναμονής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία διοίκησης, γραφεία – εξεταστήρια ιατρών και ψυχολόγων, αποθηκευτικούς χώρους και συγκρότημα WC με WC για ΑΜΕΑ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr