Κορωνοϊός | 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας, με τις πιο ευπαθείς ομάδες και τους πολίτες άνω των 85, να παίρνουν πρώτοι σειρά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού, με τον κ. Μητσοτάκη, να αναφέρει: «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε τείχος ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος για να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί» είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού και των φιλοξενούμενων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας και μονάδες αποκατάστασης, καθώς και για τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας την οποία υποστηρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Μοιραστείτε την είδηση