νέαπρωτοσέλιδο ΒΤουρισμός

Ανοιχτή επιστολή προς τη Fraport Greece | Α. Ροκάκης

Ανοιχτή επιστολή προς τη Διοίκηση της Fraport Greece έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, καλώντας την να λάβει γενναίες αποφάσεις τόσο σε επίπεδο πρόληψης και ελέγχων, όσο και σε επίπεδο κόστους, που θα διατηρήσουν το αεροδρόμιο Χανίων αλλά και συνολικά τα Χανιά ψηλά στις επιλογές των ταξιδιωτών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ως θεσμικός εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, αισθάνομαι την ευθύνη να επικοινωνήσω μαζί σας αναφορικά με την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα μας με την εν εξελίξει πανδημία του κορωνοϊού.

 Όπως προφανώς γνωρίζετε, τα Χανιά είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός και ως εκ τούτου, η οικονομία της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού έχουν φέρει τεράστια αναστάτωση στην επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων και ο φόβος για μια κακή τουριστική σεζόν, προκαλεί μέχρι και απόγνωση.

Σε αυτές τις συνθήκες, είναι υποχρέωση όλων μας, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να αποτρέψουμε το κακό σενάριο, η έστω να το περιορίσουμε.

Η χρονική στιγμή η οποία διανύουμε, είναι καθοριστική καθώς τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί. Απαιτείται όμως να λάβουμε άμεσα και γενναία μέτρα για να αποδείξουμε ότι με τους κατάλληλους  χειρισμούς, μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Το αεροδρόμιο των Χανίων, αποτελεί την βασική πύλη εισόδου της τουριστικής κίνησης της περιοχής και ως εκ τούτου, η ευθύνη στις πλάτες της Fraport Greece ως διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου Χανίων, είναι μεγάλη.

Καλείστε λοιπόν και σεις από πλευράς σας να λάβετε εκείνες τις γενναίες αποφάσεις τόσο σε επίπεδο πρόληψης και ελέγχων, όσο και σε επίπεδο κόστους, που θα διατηρήσουν το αεροδρόμιο Χανίων αλλά και συνολικά τα Χανιά, ψηλά στις επιλογές των ταξιδιωτών ώστε να περιορίσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να «χαθεί» η επερχόμενη τουριστική περίοδος.

Η άμεση μείωση των τελών του αεροδρομίου Χανίων, θα στείλει ένα πρώτο και ισχυρό μήνυμα τόσο προς τις αεροπορικές εταιρείες όσο και προς την τοπική κοινωνία, ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή