Επιστήμεςνέαπρωτοσέλιδο Β

5G τεχνολογία | Θετική επίδραση στον τουρισμό

Μετακίνηση, πολιτισμός και φιλοξενία, πρόκειται να αναπτυχθούν και να δεχθούν πολλές βελτιώσεις μέσα από τη νέα γενιά του ασύρματου δικτύου, την τεχνολογία 5G.

Πλεονεκτήματα

Ταχύτητα: Δέκα φορές πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων από την τεχνολογία 4G.

Μειωμένη αναμονή: Δυο συσκευές θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Πυκνότητα σύνδεσης: Περισσότερες συσκευές μπορούν να συνδεθούν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, περίπου ένα εκατομμύριο, σε σύγκριση με το 2000 με την τεχνολογία 4G.

Ενεργειακή απόδοση: Οι μπαταρίες των τηλεφώνων θα αποκτήσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μεταφορά δεδομένων

Αυτή η νέα γενιά του ασύρματου δικτύου θα αυξήσει την ακρίβεια και την ασφάλεια στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κλπ. Οι πληροφορίες για τους επιβάτες θα γίνουν ακριβέστερες και θα μεταδίδονται εγκαίρως. Η τεχνολογία 5G θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αυτοκινούμενα οχήματα, τα οποία θα είναι ασφαλέστερα και πιο αυτόνομα.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα ξενοδοχεία έχει γίνει ουσιαστική και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες. Είτε πρόκειται για συνδεδεμένα δωμάτια, είτε για βοηθούς φωνής, ή για chatbots. Αυτά τα κέντρα θα είναι πολύ πιο αποδοτικά χάρη στην τεχνολογία 5G και τις βελτιώσεις που φέρνει στην τεχνητή νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Συνέδρια και συναντήσεις

Η χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος θα είναι πολύ αποτελεσματική, χάρη στην αύξηση του εύρους ζώνης και τη μείωση του χρόνου καθυστέρησης. Η τεχνολογία 5G θα μειώσει την ανάγκη για Wi-Fi, θα απλοποιήσει και θα βελτιώσει την προσφορά περιεχομένου στο διαδίκτυο και τις ζωντανές αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκεια των διασκέψεων.

Συμμετοχή στην εμπειρία του πολιτισμού

Η τεχνολογία 5G θα καταστήσει τις εμπειρίες πολιτισμού πολύ πιο ελκυστικές, χάρη εν μέρει στην πρόοδο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Εκτός από τις δραστηριότητες επισκεπτών, αυτή η τεχνολογία θα αποφέρει οφέλη στα μουσεία. Θα αναπτυχθούν οι δυνατότητες ψηφιοποίησης και εικονικής αποθήκευσης πολιτιστικών θησαυρών και η ρομποτική θα υποστηρίξει το έργο των επιμελητών.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr