Βασιλιάς στο πριγκιπάτο | Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του στο Masters του Μόντε Κάρλο, καθώς κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στον τελικό του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) μετά από μία ώρα και 11 λεπτά. Αυτό ήταν το πρώτο Masters που κατακτά ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύσκολο έργο εξ αρχής κόντρα στον εξαιρετικό Αντρέι Ρούμπλεφ, No8 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Ρώσος στα προημιτελικά είχε αφήσει εκτός τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης όμως ήταν αποφασισμένο για αυτό το τρόπαιο, παρουσιάστηκε σταθερό σ’ όλη τη διάρκεια του Masters και υπέταξε στα δύο σετ τον πολλά υποσχόμενο και χαρισματικό στο χώμα αντίπαλό του, που άργησε να μπει στο παιχνίδι.

Παρότι οι συναντήσεις με τον Ρούμπλεφ ήταν ισορροπημένες (4-4 η παράδοση πριν τον σημερινό τελικό σε επίσημους και μη αγώνες) ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχε μεγαλύτερη διαύγεια και ήταν συνεπής ως το τέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η παρουσία του και στο δεύτερο σετ, που έκανε από νωρίς μπρέικ και το εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος. Σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα ο Τσιτσιπάς προσπαθούσε με βαθιά χτυπήματα να ζορίσει τον Ρούμπλεφ στο wrong foot, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μ’ αυτά τα χτυπήματα δυσκολευόταν να απαντήσει ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο εντυπωσιακός, έβαλε περισσότερο πλουραλισμό στα χτυπήματά του επιστρατεύοντας ορισμένα εντυπωσιακά dropshots και passing shots.

Πήρε ώθηση από τη μητέρα του

Η χθεσινή μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς στο ίδιο club είχε κερδίσει τίτλο πριν από 40 χρόνια και η μητέρα του.

Το 1981, η Julia Salnikova, μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Monte-Carlo στην κατηγορία των juniors, εκπροσωπώντας τότε την ΕΣΣΔ.

«Από την πρώτη φορά που μπήκαμε σ’ αυτό το club με τη μητέρα μου, το Monte-Carlo Country Club, μου είχε δείξει το όνομά της εκεί ψηλά. Ήμουν μόνο 6 ετών τότε. Θυμάμαι να βλέπω για πρώτη φορά το όνομά της και ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος. Σκεφτόμουν πόσο φοβερό ήταν αυτό».

«Δεν το είχα στο μυαλό μου από την αρχή του τουρνουά, αλλά μετά τα ημιτελικά το σκεφτόμουν. Σκεφτόμουν πως θα ήταν φοβερό να το μοιραστούμε αυτό, μητέρα και γιος. Πως υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από αυτό. Νιώθω πως μου έδωσε μεγάλη ώθηση, γιατί ήθελα πολύ να είναι εκεί το όνομά μου, μαζί με το όνομα της μητέρας μου.»

Κλείνοντας, ο Στέφανος αφιέρωσε τον τίτλο του στη μητέρα του, μαζί βεβαίως με τον Γιώργο Φουντούκο, τον οποίο ανέφερε και στον λόγο του στην απονομή: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλω να το αφιερώσω αυτό, μετά φυσικά από τον πρώτο μου προπονητή που ανέφερα ήδη, είναι η μητέρα μου, επειδή με ώθησε στο να φτάσω σ’ αυτή την επιτυχία.»

Μοιραστείτε την είδηση