Σχεδόν 70 ετών με αντοχές εφήβου | κολυμπάει και τρέχει στους -12

Ο Μάικ Μίλεν από το Κεντ, με 9.000 followers στο Instagram, εντυπωσιάζει με τα βίντεο γυμναστικής που ανεβάζει και τους εντυπωσιακούς του κοιλιακούς, με μία λεπτομέρεια: είναι 67 ετών και έχει δύο εγγόνια

Ο σούπερ γυμνασμένος παππούς είναι personal trainer για πάνω από μια 20ετία και γυμνάζεται έξι φορές την εβδομάδα, αποδίδοντας την τρομερή φυσική του κατάσταση στο «καλύτερο γυμναστήριο του κόσμου», την ύπαιθρο.

Ο Μίλεν, που περιστασιακά κάνει και το μοντέλο, κολυμπάει σε παγωμένες λίμνες, τρέχει στα δάση και στις παραλίες και τα τελευταία χρόνια κάνει κρύο ντους στον κήπο του, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του.

Εξπέρ στην καλλισθενική γυμναστική

«Η γυμναστική είναι σημαντική για μένα, καθώς σε όλη μου τη ζωή μου έχει δώσει μια φανταστική ποιότητα ζωής και συνεχίζει να το κάνει κάθε μέρα. Η οικογένεια μου με θεωρεί παράξενο και κάποιες φορές ανησυχεί για κάποια πράγματα που κάνω, όμως γενικά είναι περήφανοι νομίζω γι’ αυτό που είμαι».

Ο Μάικ κάνει κυρίως καλλισθενική γυμναστική, η οποία είναι ένας τύπος γυμναστικής επικεντρωμένος στο πώς να ασκείσαι χρησιμοποιώντας ελάχιστο εξοπλισμό.

Λάτρης των extreme συνθηκών

«Το πιο κρύο μέρος που έκανα ποτέ γυμναστική ήταν στους -12 στην Ισλανδία, σε μια παραλία τον Ιανουάριο, όπου κολύμπησα και σε μια θάλασσα με παγόβουνα» πρόσθεσε.

Έμπνευση του αποτελεί ο Βιμ Χοφ, γνωστός ως «Iceman», ένας αθλητής ακραίων καιρικών συνθηκών.

«Θεωρώ πως προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ευεξία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τον ύπνο και μας βοηθάει να έχουμε μια πιο θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων» αναφέρει για τη γυμναστική σε ακραίες καιρικές καταστάσεις.

Μια έρευνα προ ετών είχε καταδείξει πως κάνοντας ντους με εναλλαγή ζεστού – κρύου οι απουσίες από τη δουλειά λόγω κρυολογήματος μειώθηκαν 30%.

Όσον αφορά στη διατροφή του εξήγησε ότι «είναι καλά ισορροπημένη και όχι περίπλοκη» με κάποια μόνο καλά λίπη και καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα.

Ο Μάικ διδάσκει καλλισθενική γυμναστική δυο φορές την εβδομάδα, με τα μαθήματα να γίνονται ιντερνετικά τώρα λόγω πανδημίας.

«Θα πρότεινα σε κάποιον να ξεκινήσει το περπάτημα, δεν θέλει εξοπλισμό, απλά άνετα παπούτσια και να είσαι στην εξοχή με φρέσκο αέρα», είπε.

Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο για τον ίδιο ήταν όταν τον προσέγγισε η Ολυμπιονίκης Κέλι Χολμς, με την οποία πάνε στο ίδιο γυμναστήριο, για να γυμναστούν μαζί, ενώ του έκανε και συνέντευξη για το κανάλι της στο YouTube.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να αποσυρθεί, είπε πως «ακόμα και όταν κάποια στιγμή, όπως όλοι, θα χάσω τις δυνάμεις μου, να μπορώ να κάνω κάποιου είδους γυμναστική. Δεν σκοπεύω να σταματήσω ποτέ».

Μοιραστείτε την είδηση