Ρέτζακας Trail Run | 5 Φεβρουαρίου η γιορτή ορεινού τρεξίματος – αιτήσεις

Η γιορτή ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Ρέτζακας Trail Run, θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 , στην ημιορεινή περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης, Παπαδιανών, Κεφαλίου, Περιβολίων, Τζιτζιφιάς (Δ.Δ. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι), σε διοργάνωση του Δήμου Κισάμου, της Π.Ε Χανίων, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλοκαμιανών και την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου.

Μεσα από τον αγώνα ορεινού τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον καταρράκτη Ρέτζακα αλλά και την άγνωστη φυσική ομορφιά της περιοχής μέσα από δυο μοναδικές διαδρομές.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Σκοπός μας είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση στα, πάντα επίκαιρα, θέματα περιβάλλοντος και στα ζητήματα ελευθερίας των βουνών μας.

Το Ρέτζακας Trail Run 2023 είναι η δεύτερη μας διοργάνωση που φέτος θα περιλαμβάνει

2 διαδρομές.

  • Το Ρέτζακας ENTRY των 8 Χλμ εκκίνηση στις 10:30π.μ. και δικαίωμα συμμετοχής από 12ετων και άνω. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ: https://retzakas.gr/retzakas-entry/
  •  Και το Ρέτζακας CHALLENGE των 23 Χλμ με εκκίνηση στις 10:00 πμ και δικαίωμα συμμετοχής από 18 ετών και άνω. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ: https://retzakas.gr/retzakas-challenge/

Οι διαδρομές αποτελούνται από χωμάτινους αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και άσφαλτο κατά μήκος των οποίων μπορείτε να απολαύσετε την θέα της ενδοχώρας του Δ.Ε Ιναχωρίου αλλά και να δείτε τις εναλλαγές στην πλούσια χλωρίδα της περιοχής με σημείο εκκίνησης-τερματισμού το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών.

Το Ρέτζακας Trail Run απευθύνεται όχι μόνο σε αθλητές, δρομείς βουνού ή δρόμου αλλά και σε περιπατητές και λάτρεις της φύσης. Θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι θέλουν να διανύσουν την διαδρομή με τρέξιμο ή δυναμικό βάδισμα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: https://bit.ly/retzakas2023register

Το κόστος συμμέτοχης είναι 12€ για την συμμετοχή στο Ρέτζακας ENTRY των 8 Χλμ. και 20€ για την συμμετοχή στο Ρέτζακας Challenge των 23 Χλμ. ενώ ο κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει τον αριθμό συμμέτοχης, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, chip χρονομέτρησης  ενώ η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για υδροδοσία και υγειονομική κάλυψη κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και κέρασμα μετά τον αγώνα για όλους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ μπορείτε να διαβάσετε στην προκήρυξη του αγώνα ΕΔΩ: https://retzakas.gr/prokiryxi-agona/

Επιπροσθέτως θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας 1450μ με την ονομασία ΑΓΡΟΥΛΙΔΑΚΙ TRAIL με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν παιδιά Δημοτικού. Το Αγρουλιδακι θα πραγματοποιηθεί επίσης την ημέρα του αγώνα στις 12:00 με δωρεάν συμμετοχή. Δηλώσεις για τον παιδικό αγώνα θα γίνουν λίγο πριν την διεξαγωγή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ στο: www.retzakas.gr

Από την Οργανωτική ομάδα του “Ρέτζακας Trail Run”

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6973761676 (Πλοκαμάκης Μανόλης), 6976517472 (Παπαδημητράκης Μενέλαος), ή στo email: [email protected]»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 24235 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη