«Ποδηλατώντας την Ελλάδα» | το ταξίδι συνεχίζεται

Συνεχίζεται το ταξίδι για τον Παναγιώτη Μπαλολάκη, ερασιτέχνη αλλά έμπειρο ποδηλάτη, που ξεκίνησε στις 4 Μαΐου να ποδηλατεί, με αφετηρία το Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, ο κ. Μπαλολάκης, πραγματοποιεί ένα μοναδικό ποδηλατικό ταξίδι σε όλη τη χώρα.

Ξεκινώντας από τα Χανιά, φιλοδοξεί να ταξιδέψει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα. Με την αξιοποίηση ενός ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, ενός μικρού φωτοβολταϊκού για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας / καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.

Στα περισσότερα από τα 7.000 χιλιόμετρα, που θα επιχειρήσει να καλύψει με αφετηρία τα Χανιά, σταθμοί του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχει διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του Νομού Αττικής ποδηλατώντας σε περιοχές όπως: ο Πειραιάς, η Ακρόπολη, η Ανάβυσσος, το Σούνιο, το Καπανδρίτι και αυτή τη στιγμή διασχίζει το Νομό Ευβοίας, έχοντας περάσει από τη Χαλκίδα, την Ερέτρια, την Κύμη, την Κάρυστο, την Αγία Άννα και την Ιστιαία.

Επόμενοι προορισμοί στο ποδηλατικό του ταξίδι είναι: τα Ψαχνά, η Θήβα, ο Αλίαρτος, η Λιβαδειά, ο Ορχομενός και η Αταλάντη.

Μοιραστείτε την είδηση