Πεζοπορία στο Φαράγγι Κολλητών | ΕΟΣ Χανίων

Μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στο για να πραγματοποιήσει διάβαση στο δασωμένο και δροσερό φαράγγι των Κολλητών, στο νομό Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από την Αργυρούπολη. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα περάσουν από το Νησί και θα ακολουθήσουν το ρέμα για να φτάσουν στην είσοδο του φαραγγιού Κολλητά, το οποίο και θα διασχίσουν.

Η διαδρομή είναι ελαφρώς ανηφορική, μέσα από την κοίτη και τις πλαγιές του φαραγγιού, έχει νότια κατεύθυνση έως και την έξοδο του, κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο, στα δυτικά του Ρεθύμνου.
Στην επιστροφή θα γίνει στάση για μπάνιο και ξεκούραση στην παραλία Επισκοπής Ρεθύμνου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα), να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 07/08. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης. 

Μοιραστείτε την είδηση