Κ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ : «Αξίζουν κάθε θυσία η χαρά και οι συγκινήσεις του Αθλητισμού» – Συνέντευξη

Για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και τη χαρά από τις διακρίσεις, την κορυφαία στιγμή στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο, τις θυσίες και την έλλειψη υποδομών αθλητισμού στην Κίσαμο μίλησε στο biskotto.gr ο Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα πόλο, Κισαμίτης στη καταγωγή Κώστας Κοκκινάκης στο περιθώριο της τιμητικής εκδήλωσης του ΑΟ Κισάμου.

Σαν αθλητής, σαν ολυμπιονίκης πρότυπο για τους νέους επιστρέφετε στη γενέτειρα σας σε μια τιμητική βραδυα.
Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του Α.Ο Κισάμου, να παρευρίσκομαι και εγώ σε αυτή την εκδήλωση. Είναι αξιόλογο να ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό και να φροντίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γίνεται προσπάθεια στον τόπο μας να αναπτυχθούν αθλητικά τμήματα ωστόσο εκλείπουν οι υποδομές
Είναι κάτι που θυμάμαι από όταν ξεκίνησα την αθλητική μου πορεία. Τα τελευταία χρόνια είναι δυσκολότερο για προπονητές και αθλητές να δουλέψουν υπό αντίξοες συνθήκες.
Η πολιτεία θα έπρεπε να βοηθάει, όχι μόνο προεκλογικά που συνηθίζεται να γίνεται, από την άλλη πρέπει να μάθουμε όλοι να δουλεύουμε υπό δύσκολες συνθήκες, μιας που και στη ζωή δεν είναι όλα εύκολα.
Σαφώς με καλύτερες υποδομές, η επιτυχία έρχεται πιο εύκολα, όμως σε χώρες με πολλά περισσότερα προβλήματα, υπάρχουν πετυχημένοι αθλητές, που δούλεψαν υπό άθλιες συνθήκες, με σκοπό να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή.

Τι πλάνα έχετε προσωπικά;
Βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου. Είμαι πλέον αρκετά μεγάλος για να αγωνίζομαι.
Πέρυσι βρισκόμουν στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, σαν προπονητής σε μικρές ηλικίες παιδιών. Συγκεκριμένα πλάνα δεν έχω. Όπως τα φέρει η ζωή. Ίσως ασχοληθώ με την προπονητική αν και ασχολούμαι και με άλλα πράγματα στη ζωή μου, πέρα από τον αθλητισμό.

Τι κόστος έχει να αφιερώσει τη ζωή του κανείς στον αθλητισμό και πως αυτό αντισταθμίζεται με τις επιτυχίες;
Δεν υπάρχει κόστος! Δεν είναι θυσία να μη ξενυχτίσω το βράδυ, επειδή έχω προπόνηση το επόμενο πρωί. Όταν αγαπάς κάτι, δε νιώθεις πως κάνεις θυσίες. Αυτά που μπορεί να «κερδίσει» στη ζωή του ένας αθλητής, είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ίσως χάσει.
Μόνο κερδισμένος νιώθω! Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες. Στο Παγκόσμιο στην Αυστραλία, αγωνιστήκαμε έχοντας μια κερκίδα γεμάτη Έλληνες. Ακούσαμε τον Εθνικό μας ύπνο και αυτό που νιώσαμε, δύσκολα μπορώ να το περιγράψω. Βρέθηκα σε Ολυμπιάδα. Αυτά δε τα ζει κάποιος που βρίσκεται εκτός του αθλητισμού.

Σπουδαιότερη στιγμή στην αθλητική σας πορεία;
Η Ολυμπιάδα στο Πεκίνο! Κορυφαία στιγμή στην αθλητική μου πορεία, κι ας μην πήραμε μετάλλιο!
Σε κατάμεστο στάδιο, η Ελλάδα μπήκε πρώτη από όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν το είχα ξαναζήσει και το συναίσθημα ήταν μοναδικό.

Έχετε δεσμούς με την Κισαμο; Έρχεστε συχνά;
Έχω καταγωγή από την Κίσαμο αλλά έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο, λόγω της δουλειάς του πατέρα μου. Έφυγα για σπουδές στην Αθήνα και οι γονείς μου μετακόμισαν μόνιμα στην Κίσαμο.
Έρχομαι κάθε καλοκαίρι απαραιτήτως. Η κόρη μου επίσης από πολύ μικρή ερχόταν στον παππού και τη γιαγιά.
Η Κίσαμος είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές και νιώθω πολύ τυχερός που έχω καταγωγή από εδώ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρησταλλα Κακαβελακη

biskotto.gr

Χρησταλλα Κακαβελακη έχει δημοσιεύσει 693 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρησταλλα Κακαβελακη