ΕΑΚ Χανίων για μηνιαία συνδρομή στο Στάδιο | 5 ευρώ για ασφάλεια και ανταποδοτικότητα

Πρωτίστως για την ασφάλεια της εγκατάστασης, ως ανταποδοτικό όφελος στους αθλούμενους, μπαίνει η μηνιαία συνδρομή των πέντε ευρώ από την 1η Φεβρουαρίου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων, Τάκης Σβουράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

Ο κ. Σβουράκης είπε επίσης πως η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για μηνιαία συνδρομή είναι σε ισχύ σε όλα τα ΕΑΚ της χώρας εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν την εφάρμοσε η προηγούμενη Διοίκηση, της οποίας ήταν επίσης μέλος, τονίζοντας, πάντως, ότι είχε θέσει το θέμα σε παλαιότερες συνεδριάσεις της Διοικούσας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η «πολιτική» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι να δημιουργήσουν έσοδα -με ανταποδοτικό χαρακτήρα- τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, τα οποία έχουν, ως γνωστόν, συγκεκριμένους (μικρούς) προϋπολογισμούς να διαχειριστούν.

Μάλιστα, ο κ. Σβουράκης έκανε λόγο και για παραβατικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Εθνικό Στάδιο, καθώς έχουν βρεθεί χρησιμοποιημένες σύριγγες, ενώ κάποια ζευγαράκια φαίνεται πως χρησιμοποιούν τα στρώματα του σταδίου, όπως πρόσθεσε, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι θα τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα με κάμερες ασφαλείας, που θα λειτουργεί από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Σημείωσε, δε, ότι στόχος είναι να λειτουργεί το Εθνικό Στάδιο Χανίων και τις Κυριακές, κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ στα σχέδια είναι να τοποθετηθούν και τουρνικέ για την είσοδο των αθλούμενων, μέσω κάρτας, στο Εθνικό Στάδιο.

Ο κ. Σβουράκης ανέφερε, ακόμη, ότι οι περισσότεροι πολίτες «αγκάλιασαν θετικά» τη μηνιαία συνδρομή, ενώ πρόσθεσε ότι «φυσικά, είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και κάποιες αντιδράσεις. Είναι φυσιολογικό». Οι πολίτες, πλέον, νιώθουν ότι έχουν και δικαιώματα, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, αναφέροντας ότι κάποιοι εξ αυτών που έχουν ήδη πληρώσει τη συνδρομή τους, έχουν προχωρήσει σε προτάσεις για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

Και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι έμπαινε μέσα στο Στάδιο όποιος ήθελε. Τους κανόνες της εγκατάστασης πρέπει να τους τηρούμε όλοι. Δεν ξαναμπαίνει όποιος θέλει στο γήπεδο».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΑΚ σημείωσε πως το αντίτιμο είναι το μικρότερο που μπαίνει, καθώς στο Παγκρήτιο Στάδιο το σχετικό ποσό ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Οι ομάδες πολιτών που εξαιρούνται της καταβολής των 5 ευρώ μηνιαίως είναι:

1. Άτομα με αναπηρία με τον σύνοδό τους
2. Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής (με το αντίγραφο πτυχίου)
3. Άνεργοι (με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ ανά μήνα)
4. Φοιτητές (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας)
5. Διαιτητές όλων των αθλημάτων (με την επίδειξη της διαπίστευσής τους)
6. Αθλητές – εκμάθηση όλων των σωματείων (με μηνιαία κατάσταση του κάθε σωματείου)
7. Πολύτεκνοι (με την επίδειξη της κάρτας)
8. Υποψήφιοι για ΣΕΦΑΑ – στρατιωτικές σχολές (με κατάσταση του γυμναστή)

Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης Τύπου.

hania.news

Μοιραστείτε την είδηση