Αθλητισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος Πλατανιά | με μεγάλη συμμετοχή ο 5ος Δρόμος Μουσούρων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο 5ος Δρόμος Μουσούρων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων, ξεπερνώντας τις 480 συμμετοχές.
Ο αγώνας που  διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Π. Ε Χανίων,  και τους πολιτιστικούς κι αθλητικούς συλλόγους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων, έχει δικαίως αποκτήσει τη δική του θέση στο καλεντάρι των αθλητικών δρομικών διοργανώσεων. Οι δρομείς διαφόρων ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο ( 21 Km ), στον αγώνα 4km, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ιωάννη Φιλιππάκη – ιδρυτικού μέλους του Δρόμου Μουσούρων – ενώ  ο αγώνας των 10 Km είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Κώστα Κατσουλάκη.  

Οι διαδρομές έγιναν όπως και κάθε χρόνο στα καταπράσινα χωριά του Φουρνέ, του Σκινέ, του Αλικιανού, του Βατολάκκου, του Κουφού και των Μεσκλών.

Οι απονομές που έγιναν στα Μεσκλά, στη τοποθεσία Νικολιανά, έχουν ως εξής :

  • Ημιμαραθώνιος

Κατάταξη Άνδρών :    1ος Σταύρος Ζαγκανάς

                                     2ος Μανώλης Σηφάκης

                                     3ος Γιώργος Κουτρούλης

Κατάταξη Γυναικών : 1η Ελένη Πολυχρονάκη

                                     2η Ρούλα Περβολιαννάκη

                                     3η Ελένη Καλιτσάκη

  • Αγώνας 10km

Κατάταξη Άνδρών :    1ος Αντώνης Κωστάκης

                         2ος Χαράλαμπος Μπαλωμενάκης

                         3ος Εμμανουήλ Σηφοδασκαλάκης

Κατάταξη Γυναικών : 1η Μαριάννα Χαρτζουλάκη

                                     2η Claire Bourhis

                                     3η Κατερίνα Τσακάκη

  • Αγώνας 4 km

Κατάταξη Άνδρών :    1ος Κλαινι Μπεκίρι

                         2ος Μιχάλης Φιλανδαράκης

                         3ος Οδυσσέας Κανελλόπουλος

Κατάταξη Γυναικών : 1η Αικατερίνη Ροκάκη

                                     2η Αφροδίτη Πλατσιδάκη

                                     3η Αφροδίτη Δουλκερίδου

Στον αγώνα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων κα Ελένη Πολυχρονάκη και μέλη του Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα τα ‘Αυτοάνοσα Νοσήματα’, στο πλαίσιο  παράλληλης Δράσης του 5ου Δρόμου Μουσούρων, στο Τσιράκειο Ίδρυμα, στον Σκινέ. Οι ομιλητές κ. Γιώργος Γεωργακάκης ( Νευρολόγος – Ψυχίατρος), η κ. Κατερίνα Μάντακα (Γαστρεντερολόγος), η κα Ελευθερία Λαγουβάρδου (Φυσικοθεραπεύτρια) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για ένα ιατρικό ζήτημα που αφορά πλέον πολύ κόσμο,  με υπευθυνότητα κι επιστημονικότητα. Ο Πρόεδρος Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Γιώργος Μακρής με την ομάδα του, ο κ Παρασκάκης Αντώνης Αρχιμάγειρας, δίνοντας έμφαση στη Κρητική Διατροφή με σκοπό την ανάδειξη τοπικών προϊόντων της περιοχής, εντυπωσίασαν με τις γαστριμαργικές δημιουργίες του, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr