Αθλητισμόςνέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | ξεκινά το Β’ τρίμηνο μαθημάτων κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Ολοκληρώθηκε το Α΄ τρίμηνο για το μάθημα της Κολύμβησης με τη συμμετοχή 18 Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με 445 μαθητές/τριες.

Σκοπός της διδασκαλίας του μαθήματος της Κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, στην απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της ΔΙΠΕ Χανίων κ. Ψαρουδάκη Πόπη, «μέσα από τη διαδικασία του μαθήματος της Κολύμβησης τα παιδιά μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους, να ανεξαρτητοποιούνται, να αυτοεξυπηρετούνται και να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους».

Το μάθημα διδάσκεται από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και υλοποιείται στην αθλητική εγκατάσταση του ΕΑΚ Χανίων/Κολυμβητήριο Νέας Χώρας, ενώ η μετακίνηση των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται με την οικονομική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τα μαθήματα του Α΄ τρίμηνου ολοκληρώθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου και, με την έναρξη των μαθημάτων στις 9 Ιανουαρίου 2023, ξεκινάει το Β΄ τρίμηνο και θα ακολουθήσει το Γ΄ τρίμηνο κατά το μήνα Μάρτιο. Συνολικά, μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, στο μάθημα της Κολύμβησης θα συμμετάσχουν 47 σχολικές μονάδες με 1550 μαθητές.

Την ευθύνη υλοποίησης του μαθήματος για τη ΔΙΠΕ Χανίων έχει ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού Αγγελάκης Μανόλης μαζί με τον Συντονιστή του μαθήματος της Κολύμβησης Κουβαριτάκη Αλέκο, ενώ την καθοδήγηση, εκπαίδευση και επίβλεψη των μαθητών έχουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής της ΔΙΠΕ Χανίων Ρούσσης Δημήτριος, Κενανίδη Φωτεινή, Ατζαράκη Βασιλεία, Χουρδάκη Εύα, Ριτζάκη Μαρία, Προδρομίδου Ευδοκία και οι Σιώκου Θέκλα, Λαδάκης Νίκος (για το Α΄ τρίμηνο).

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr