Αθλητισμόςπρωτοσέλιδο Γ

Χανιά | δημοπρατήθηκε το έργο επισκευύης και αναβάθμισης του κολυμβητηρίου

Ανακοινώθηκε από τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη, η δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Παπαδογιάννης γνωστοποίησε ότι η διαδικασία της δημοπράτησης έχει ήδη ξεκινήσει, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στις επόμενες σαράντα περίπου ημέρες, θα έχει προκύψει ο ανάδοχος του έργου, μέσω του διεθνή διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα χαρακτήριζα τη σημερινή μέρα σπουδαία για τα Χανιά, για όλη την κοινωνία και όχι μόνο για την αθλητική οικογένεια της πόλης. Οι υπηρεσίες του ΟΑΚ πίστεψαν στο εγχείρημα, δούλεψαν σκληρά και μέσα από μια έντιμη και συνεχή συνεργασία με τον ΝΟΧ και το ΕΑΚ, φτάσαμε τελικά στο επιθυμητό σημείο. Περιμένουμε τις προσφορές που θα εξεταστούν μετά από 40 περίπου ημέρες και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε οριστικό ανάδοχο, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.

«Μπήκαμε μπροστά ως ΟΑΚ συνειδητά, γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά το μέγεθος των προβλημάτων που θ’ αντιμετωπίζαμε, από την άλλη ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαμε ν’ ανταποκριθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο. Ξεπεράσαμε πολύ σύνθετα προβλήματα, διαδικασίες που ήταν δύσκολες και δαιδαλώδεις» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέδραμαν, προκειμένου το έργο αυτό, να φθάσει στη φάση της δημοπράτησης.

«Καθοριστικότερο όλων, ήταν το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον για μια ακόμη φορά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε. Το ενδιαφέρον αυτό, η πρώτη που φρόντισε να το διατηρήσει έντονο προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και που συνέδραμε καθοριστικά δίδοντας λύσεις όποτε και όπου χρειάστηκε, ήταν η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, βρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, η Περιφέρεια Κρήτης, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο Δήμος Χανίων, αλλά και το σύνολο των φορέων και των υπηρεσιών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είχαν εμπλοκή για να ευδοκιμήσει η όλη προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ.

«Είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας που το θέλουμε όλοι οι Χανιώτες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίνεται πραγματικότητα. Η ανακατασκευή του θα ισοδυναμεί με ένα νέο κολυμβητήριο για την πόλη μας», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Σοφία Τσισμενάκη.

«Είναι μία ιστορική στιγμή για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθεια πολλών ετών, η οποία αναδεικνύει τα πολλά προβλήματα που είχαν οι εγκαταστάσεις. Οι διοικήσεις του ΝΟΧ τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από μια τίμια συνεργασία καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις, τίμιες επαφές και δυνατή προσπάθεια, το αποτέλεσμα έρχεται» είπε από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Χίνος, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «εξαρχής ήταν επιθυμία των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο ΟΑΚ να αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αθλητισμού.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr