Αθλητισμόςνέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | 248.000€ για το κολυμβητήριο και τον φωτισμό Εθνικού Σταδίου Χανίων

Την προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο «Υπηρεσίες Τεχνικών Συμβούλων για την προετοιμασία της επισκευής και της αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ, υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Άρης Παπαδογιάννης και εκ τρίτου συμβαλλόμενος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΝΟΧ), Δημήτρης Λειψάκης.

Σκοπός είναι να αποδοθούν ως σύγχρονοι ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία των Χανίων, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Επιπλέον, συμβάλλεται και ο κύριος των αθλητικών εγκαταστάσεων, Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ώστε να εισφέρει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης.

Ο ΟΑΚ, βάσει της προγραμματικής σύμβασης, αναλαμβάνει να εκτελέσει εντός τεσσάρων μηνών (δεν προσμετράται ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την έκδοση των προβλεπόμενων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες) τα εξής:

• Υποέργο 1: «Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης (αποτύπωση οικοπέδου, κτιρίων κολυμβητικών δεξαμενών και περιβάλλοντος χώρου)», προϋπολογισμού 55.800€.
 Υποέργο 2: «Ανάλυση κτηριακών και λοιπών υποδομών (προτάσεις για σταθεροποίηση – στεγάνωση υποδομών με προμετρήσεις και προσθήκες όπου απαιτηθεί), προϋπολογισμού 68.200€.
• Υποέργο 3: «Υποβοήθηση Διεύθυσης Υδραυλικών ΟΑΚ ΑΕ για τη βελτίωση κτηριακών υποδομών και περιβαλλοντική αδειοδότηση (ολοκλήρωση και απόδοση των προτάσεων σε μορφή κατασκευάσιμου έργου), προϋπολογισμού 59.520€
 Υποέργο 4: «Υποβοήθηση Διεύθυνσης Υδραυλικών ΟΑΚ ΑΕ για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό η/μ εγκαταστάσεων (ανάλυση και προτάσεις για βελτίωση, λειτουργία και ενεργειακή αναβάθμιση η/μ εγκαταστάσεων), προϋπολογισμού 64.480€.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης από σήμερα φέρει την ευθύνη για την εκπόνηση των μελετών, που αφορούν το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων. Ήταν μια διαδικασία δύσκολη – σύνθετη, που απαίτησε μεν χρόνο για να φτάσουμε στο σημείο της σύνταξης και υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης, διασφάλισε όμως την ταχύτατη παράδοση των μελετών, λόγω της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού, που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο. Μέχρι την υπογραφή της προγραμματικής, η εμπλοκή του Ο.Α.Κ. δεν μπορούσε να περάσει στην πράξη, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, είχαν ξεκινήσει την προπαρασκευή του έργου που τους αναλογεί, το οποίο θα “τρέξει”, στο εξής, με ταχείς ρυθμούς. Από την πρώτη στιγμή αναφέραμε ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί για όλους εμάς πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, με δεδομένο πως αυτό αφορά, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι όχι απλά της αθλητικής κοινότητας της πόλης, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας των Χανίων. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τώρα που ουσιαστικά ξεκινά η δική μας εμπλοκή με την υλοποίησή του», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε και τη σύμβαση, ύψους 504.368,22 ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού Εθνικού Σταδίου “Έλενας Βενιζέλου” από την ανάδοχη εταιρεία «Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», η οποία αναδείχθηκε μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι έξι μήνες.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr