Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη πάει ημιτελικό | US Open

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν συγκλονιστική, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην Karolina Pliskova(νούμερο #4 στην παγκόσμια κατάταξη) και την ισοπέδωσε σε 81 μόνο λεπτά, με 6-4, 6-4.

Δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή η Μαρία, η οποία δεν επέτρεψε στην Pliskova να φτάσει σε break point, κάνοντας ένα αψεγάδιαστο ματς, με 22 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, στους 14 winners έμεινε η Pliskova, που είχε 20 αβίαστα λάθη και μόνο στο τελευταίο service game της Μαρίας κατάφερε να κερδίσει περισσότερους από 2 πόντους, πηγαίνοντάς το στο 40-40, αλλά χωρίς να φτάσει σε break point. Επιπλέον, η Τσέχα έσβησε και τα 3 από τα 5 break points που αντιμετώπισε, θα μπορούσε δηλαδή να χάσει και με μεγαλύτερο σκορ.

Η Σάκκαρη κλήθηκε να ανατρέψει το 0-1, 0-30 πολύ νωρίς στον αγώνα και αυτό το 0-30 από το οποίο επέστρεψε για να κρατήσει το πρώτο της service game με 4 πόντους στη σειρά, έμελλε να είναι και το χειρότερό της game από τη γραμμή του σερβίς!

Έκανε το break στη συνέχεια, πέρασε μπροστά με 2-1 και δεν κοίταξε πίσω της, κάνοντας ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό σερί 20 κερδισμένων πόντων από τη γραμμή του σερβίς, που την έφτασε πολύ άνετα και χαλαρά στο 6-4. Δεν έχασε στην ουσία άλλον πόντο σε service game της, μετά το 0-30 του 2ου game.

Στο 1ο game του 2ου σετ η Μαρία είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για νέο break, με την Pliskova να κρατάει τελικά το σερβίς της. Η Σάκκαρη έχασε για 1η φορά πόντο στο σερβίς μετά από 22 συνεχόμενους στο επόμενο game, αλλά συνέχισε να μη νιώθει απειλή όταν σέρβιρε, παρόλο που αυτή τη φορά κυνηγούσε στο σκορ.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 7ο game, όπου η Ελληνίδα έκανε τo καθοριστικό break για να περάσει μπροστά και στο 2ο σετ, με 4-3. Με ευκολία έκανε το 5-3 και στο 10ο game η Pliskova έσβησε 2 match points και από το 40-15 έφτασε στο 40-40 – για πρώτη φορά στο σερβίς της Σάκκαρη – αλλά η πρωταθλήτριά μας έμεινε ψύχραιμη, έφτασε σε 3ο match point και το αξιοποίησε, για να “σφραγίσει” την πρόκριση έπειτα από 1 ώρα και 21 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium.

Μοιραστείτε την είδηση