Βραστό κουτόχορτο, άγνοια και Εθνική ζημία | απόψεις

Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος.

Το λογικό θα ήταν σε μία χώρα όπου το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι ο Τουρισμός, το καλό κλίμα και το ποιοτικό φαγητό, να λειτουργούμε με τρόπο τέτοιο που θα θωρακίζει την αξιοπιστία του (του προϊόντος) και που θα εμπνέει σε διεθνές επίπεδο, συνθήκη ασφαλείας και κανονικότητας.

Εμείς αντί αυτού, σπέρνουμε θύελλες και πανικό, δίνουμε τροφή για αρνητικά σχόλια, τρομοκρατούμε το μέσο δέκτη μαζικής πληροφορίας και κατά το ελληνικό DNA, κινδυνολογούμε ασκόπως.

Εάν κάποιοι έχετε ενστάσεις για το «ασκόπως», παραπέμπω τις επιφυλάξεις σας, σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και επιστήμονες που – εν πολλοίς – αναφέρουν ότι «η πιθανότητα να γίνει δέκτης της νόσου κάποιος από εμάς στην Ελλάδα, είναι πολύ μικρότερη της κλίμακας του 1/εκατομμύριο».
Έχουμε επίσης σαν δεδομένο, ότι ακόμα και στην Κίνα, όπου αναπνέουν – ούτε λίγο, ούτε πολύ – 1,39 δισεκατομμύρια ψυχές, τα κρούσματα της εν λόγω μορφής γρίπης είναι ελάχιστα, τηρουμένων των αναλογιών.

Εδώ λοιπόν στην μικρή και όμορφη πατρίδα μας, έχουμε, εντελώς χάσει το «δάσος».

Εδώ που θερίζει ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Εδώ, που χαρίζουμε τη ζωή μας στον ουρανό, για μια ανόητη, αντικανονική προσπέραση στην Εθνική. Εδώ που κάνουν «πάρτυ» τα νοσήματα του αναπνευστικού. Εδώ, στην Ελλαδίτσα της κρίσης, που αυξήθηκαν δραματικά οι αυτοκτονίες και οι εγκληματικές ενέργειες, ένεκα της ανασφάλειας και της μη ηρεμίας.

Εδώ, εδώ, εδώ που τουλάχιστον 20 διαφορετικές αιτίες θνησιμότητας, απειλούν την έτσι κι αλλιώς εύθραυστη βιωσιμότητά μας, εμείς κινδυνολογούμε, αναπαράγοντας με ζήλο, την Made in China γρίπη, χωρίς μάλιστα σαφή επιστημονικά δεδομένα.

Εδώ, που μας πνίγουν τα χρέη, που ρυθμίζουμε δόσεις στην Εφορία, που μεγαλώνουμε παιδιά σε απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια.

Ήρθε εδώ.

«Ήρθε στο Ηράκλειο ο κορωνοϊός!», μου λέει ο μπουφετζής μέχρι να μου φτιάξει καφέ, κάνοντάς με συνειρμικά να σκεφτώ, ότι λογικά το «κακό» ταξιδεύει με το ΚΤΕΛ κι έρχεται δυτικά.

Στα Χανιά πουλήσαμε λέει, πάνω από 125.000 μάσκες σε διάστημα 10 ημερών, δηλαδή σχεδόν 20πλάσιες πωλήσεις από ό,τι σε περίοδο κανονικής ροής.

Τα λεγόμενα «Made in China» προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, πλέον δεν έρχονται με ρυθμό καταιγίδας στην Ευρώπη, ούτε και οι πρώτες ύλες Κινεζικής προέλευσης για μεταποίηση.

Άρα; Εμπορικό «εμπάργκο» εμμέσως, στην μεγαλύτερη παγκόσμια «αποθήκη» καταναλωτισμού και αγοραστικής ισορροπίας στον πλανήτη.

Και τα ΜΜΕ, συνεχίζουν με ρυθμό αμείωτο την καταιγιστική προπαγάνδα, που μόνο ζημία μπορεί τελικά να αφήσει σαν πρόσημο.

Στα Φαλάσαρνα δέχονται ακυρώσεις. Στον Πλατανιά, την Παλαιόχωρα, την Γεωργιούπολη, τα Μάλια το ίδιο. Ο βορειοευρωπαίος ξαφνικά φοβάται να έρθει στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Κι εμείς; Τι κάνουμε για να προστατέψουμε το καλοκαιρινό μαγαζάκι μας;

Εμείς φοράμε μάσκες στα αεροδρόμια, διαιωνίζουμε την ανησυχία και επάνω στην άγνοιά μας, αντί να συμβουλευτούμε κάποια επιστημονική ανάλυση, αναπαράγουμε τις «κίτρινες πηγές».

Όχι, δε μιλώ για κάτι ανύπαρκτο. Μιλώ όμως, για την επιτομή της υπερβολής, που μας οδηγεί σε απόλυτο παραστράτημα και εκτός προσήλωσης, από την ούτως ή άλλως δύσκολη καθημερινότητά μας.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1609 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης