Οι οπτασίες του Δον Κιχώτη σε ερυθρές, έντονες αποχρώσεις (απόψεις)

Γενικότερα θεωρώ, ότι σε περιόδους σοβαρής κρίσης – όπως επί παραδείγματι αυτήν που βιώνουμε – η πιθανότητα του λάθους αυξάνεται δραματικά. Άρα λοιπόν καλό είναι πάντα να πρυτανεύει η λογική και οι ψύχραιμες αναλύσεις.

Όταν μάλιστα ασκείς Δημόσια Διοίκηση, απαιτείται από τις ανάγκες των καιρών, να προσέχεις, να τσεκάρεις, να σκέφτεσαι, δυο φορές….

Μπορώ να διατυπώσω ειρωνείες ή οξύτητα, αλλά δε νομίζω ότι βοηθάει. Κι επειδή οι έχοντες την ευθύνη της ενημέρωσης κουβαλούν το διαρκές άγχος της ορθότητας όσων δημοσιεύουν και κρίνονται αναλόγως, αντιστοίχως ας κριθούν και οι κρίνοντες ελαφρά την καρδία…

Εγκαλεί λοιπόν τα ΜΜΕ ο Δήμος Κισάμου με δελτίο τύπου, το οποίο ασφαλώς δημοσιεύτηκε, ότι παραπληροφορούν και σπέρνουν τον πανικό αναφέροντας ότι «Οι παραπλανητικές ειδήσεις τροφοδοτούν τον πανικό και μόνο σύγχυση και φόβο δημιουργούν. Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη ψυχραιμία».

Χαρακτηρίζει επίσης «ανακριβή» τα δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών για την πιθανότητα ένταξης του τομέα ευθύνης του στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» με τη διατύπωση «Ενστερνιζόμενοι την έντονη ανησυχία των δημοτών μας για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας και ιδιαιτέρως μετά τα ανακριβή πρόσφατα δημοσιεύματα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Κισάμου βρίσκεται σε εγρήγορση λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, με στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Όλα αυτά με δελτίο τύπου το οποίο απεστάλη στα μέσα μεσημέρι Παρασκευής 23 Απριλίου και ώρα 14:22, λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά. Οι οποίες ανακοινώσεις έρχονται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα ακριβώς να επιβεβαιώσουν τις από ημερών δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δυστυχώς επαληθεύτηκε το σενάριο της «παραπληροφόρησης» κύριοι.

Δε χρειάζεται βιασύνη λοιπόν κι επιθετική στάση, κανείς δεν έχει την πρεμούρα να σπέρνει πανικό με αστοχίες και ψεύδη. Απαιτείται όμως και στάση ευθύνης από την εκάστοτε αρχή, χωρίς βερμπαλισμούς και «υπέρμετρο ζήλο».

Αυτά για ώρας, που έλεγε κι η λάλη μου…

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1560 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης