Οι επιδραστικοί σούπερ-ήρωες που οφείλουν και να είναι ηθικοί (απόψεις)

Δεν θυμόμουν ακριβώς το μέγεθος της ανακολουθίας κι έβαλα ξανά το κυβερνητικό spot με πρωταγωνιστή τον πολύ σπουδαίο Έλληνα αθλητή, που ωστόσο κάνει εσχάτως, ότι περνά απ’ το χέρι και το μυαλό του ώστε να εκτίθεται και να «χαμηλώνει» τη δημόσια εικόνα του.

Διαρκώς. Τη μια μαλακία πίσω απ’ την άλλη.

«Μας αφορά όλους», έλεγε.
«Δε σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας», !!!
«Ακούμε μόνο τους ειδικούς», με στόμφο.

Μετά αναρωτήθηκα πόσες – πολλές φορές θριαμβολογώ με αναρτήσεις για τα επιτεύγματά του μέσα στα court και λιγάκι έβαλα τον επαναπροσδιορισμό μου μπροστά.

Θεωρείται λοιπόν σπουδαίος ένας αθλητής μόνο αν πετυχαίνει μεγάλους στόχους και κατακτά τίτλους;
Με βάση τις ιστορικές καταγραφές ναι, με κριτήριο όμως τον ηθικό κώδικα και τα συνολικά ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας κορυφαίας αθλητικής φυσιογνωμίας, ΟΧΙ.

Ο Τσιτσιπάς δυστυχώς «αυτομαστιγώνεται», εκπίπτει της μεγάλης εκτίμησης μερίδας των φίλων του κι απορώ τι ρόλο βαράει η ομάδα του στο επικοινωνιακό πεδίο, το οποίο είναι εξόχως σημαντικό πλέον στο κορυφαίο επίπεδο που φιγουράρει ο αθλητής.
Και είναι τέτοιο, διότι ο κάθε σούπερ-ήρωας αθλητής γίνεται επιδραστικός στα παιδιά. Τελεία και παύλα.

Ερασιτεχνική και πρόχειρη επιλογή κι εν τέλει μεγάλη απογοήτευση για εκείνους που τους ενδιαφέρει μια αντικειμενική προσέγγιση.

Προφανώς, (για να προλάβω τυχόν παρερμηνείες) δε με αφορά αν θέλει και αν θα κάνει το εμβόλιο. Δικαίωμά του πάντοτε αυτό.

υγ: Τραγική, ανεπανόρθωτη αστοχία κι από το επιτελείο που τον επέλεξε χωρίς να γνωρίζει από πριν, αν ιδεολογικά και ηθικά συντάσσεται και ο ίδιος με το πολύ σοβαρό θέμα της πανδημίας. Ήταν επιβεβλημένο.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1613 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης